Na een zomerstop van 4,5 maanden mochten de vaste waarden van Nova 4 de keu weer uit het vet halen. Voor dit team is de transferperiode redelijk rustig verlopen; slechts een paar kleine mutaties in de breedte van de selectie vonden plaats. De seizoensopening stond deze vrijdagavond op het programma in Hengelo. De ambiance in het speellokaal was levendig omdat er deze avond ook volop gedart werd, maar de gestaalde geesten van Nova 4 bleven daar onverstoorbaar onder.

Janny mocht het spits afbijten tegen Doldersum. Doldersum liep redelijk snel uit en tikte de ballen er zonder blikken of blozen op. Janny kwam niet echt lekker in het ritme en dat kan natuurlijk gebeuren na maandenlange biljartstilte. 6 wedstrijdpunten hielden we over aan dit treffen.

Vervolgens mocht Michael starten tegen Blaauw. Blaauw speelde redelijk ontspannen zijn partij daar waar Michael districtwijd geroemd wordt om zijn focus en spelopvatting. Bij wijze van spreke dan. Hoe dan ook: het liep allemaal wel aardig voor Michael. De finesse is nog wat stroefjes zo aan het begin van het seizoen, maar een kniesoor die daar op let. Een paar prima serietjes braken al snel de partij en hoewel de laatste paar caramboles ietwat moeizaam tot stand kwamen, werd de partij in beurt 23 besloten. 12 punten.

Aan André tot slot het genoegen om de drieluik af te sluiten tegen te Hoonte. Die laatste begon als een bezetene terwijl André, na maandenlang niet biljarten, nog aan het onderzoeken was of hij nu een keu of een hengel vast had. Het zal na een beurt of 8 geweest zijn dat André de pomerans herkende en dus wist wat hem te doen stond. Zijn tegenstander had er toen al een stuk of 20. Een mooie inhaalrace van André bracht zijn tegenstander aan het wankelen, maar helaas kwam deze net te laat. De tegenstander maakte de partij uit in beurt 22 en met een prima moyenne van 1.545 kreeg André toch 9 wedstrijdpunten mee.

Eindstand: 30 - 27 in ons nadeel. Wij leven ontspannen naar de volgende wedstrijd toe.