Aan het einde van deze dinsdag, waarop de lente voor het eerst dit jaar voorzichtig zijn ogen leek te openen, speelden we in Delden tegen DBC dat in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert.
Het seizoen loopt langzaam ten einde, de prijzen worden verdeeld en Nova 4 lijkt mis te grijpen. Er bestaat nog wel een grote kans op een plek bij de top 3.
Na de reguliere handelingen; amicale begroetingen, koffie, het consumeren van rookwaren en het uiteenzetten van filosofische verhandelingen over de staat van de wereld aan de toog, eh.. togen de eerste spelers naar de biljarttafel.

Daar zal je Ronald hebben. Onze lange kopman draait een prima seizoen, ook al speelt hij de helft van de partijen, in wisselwerking met André. Puur op routine, mag ik wel concluderen.
Ronald speelt tegen Wilfried ter Braak, driebanden is zijn favoriete spelsoort, maar vanavond valt hij weer in. Na het missen van de afstoot, zet Ronald de toon met een serie van 15 in beurt 2. In de daaropvolgende beurten weet Ronald nog een paar mooie series te maken en uiteindelijk maakt hij in beurt 15 de 45e carambole. Een moyenne van 3.000 en Wilfried draait ademhappend zijn keu weer in elkaar. Klasse Ronald. 12 punten. Nu die doorstoot nog onder de knie krijgen ;)

Onmeunig roken daarna uiteraard. Zo rollen wij in de C3. Janny mocht daarna aan de bak tegen Barth Hendriksen. Zo vloeiend als de partij van Ronald verliep, zo stroef liep het tussen Janny en Hendriksen. Onze Janny kreeg het ritme niet te pakken en Barth speelde stabiel rond zijn moyenne. De 8 caramboles die Janny meer moest maken, bleken dan ook teveel. 5 caramboles tekort en 8 wedstrijdpunten voor ons.

Daarna had Michael nog een appeltje te schillen met de goedlachse Gerard Bekker. Maar Michael speelt de laatste weken nogal zonder zelfvertrouwen en dat is te zien op het laken. De makkelijkste ballen worden gemist, slappe hap, hand niet laten staan, achtereind van de keu te hoog en af en toe dan ook nog de pech dat de ballen 'in een doosje' achter elkaar gaan liggen. Nu is vorm een ongrijpbaar fenomeen, maar karakter kun je kweken. De partij leek als een nachtkaars uit te gaan met winst voor Gerard, maar met een serie van 8 dwong Michael de overwinning toch nog af. Gerard bleef goedlachs. 12 punten voor Nova 4.

Eindstand: 23 - 32 in ons voordeel. Daarmee is het laatste zuchtje hoop op de titel wel vervlogen tenzij de koploper een inzinking van epische proporties krijgt in de laatste twee wedstrijden.