Op deze dinsdag speelden wij thuis de derby tegen Pomerans dat opereert in de onderste regionen van de ranglijst. Een mooie gelegenheid om een sprintje te maken naar de top van de ranglijst.

André mocht de openingsdans doen met Diana Weber. En dat werd een houterige dans voor onze normaal-zo-soepel-in-de-heupen-zijnde vriend. Diana trok de overwinning naar zich toe in 34 beurten, Andre achterlatend met 6 wedstrijdpunten. Geen begin om in onze handen te wrijven van opwinding.

Nee, dan Michael. Net terug van een weekendje bandstoten had deze gast de driehoekjes nog vers in het geheugen en daarvan is Olaf Belitz inmiddels ook op de hoogte gebracht. Met 1 schamel streepje op het scoreformulier legde Michael een berepartij neer. Uit in 12 beurten en een moyenne van 3.250! Jonge maagden wierpen zich voor zijn voeten en niemand kreeg de lach van zijn gezicht, die avond.

Nadat de kat op de bak was gezet, kwam Janny aan tafel. Pomerans had voor de gelegenheid Albert van Veen meegenomen. Albert is een driebander die het derde weekend van februari het NK Driebanden Groot derde klasse gaat spelen. Leuk voor hem natuurlijk, maar vanavond toch minder leuk voor Janny. Bij een gemiste bal lagen de ballen zó ruim dat Janny gedwongen werd tot improviseren. Janny kwam uiteindelijk 7 caramboles tekort en mocht met 8 wedstrijdpunten de keu laten afkoelen van zoveel gedwongen geweld.

Helaas een vooraf door mij niet ingecalculeerde nederlaag: 26 - 27. Wij laten een klein veertje op de ranglijst en zakken naar de 4e plaats. Maar veeg rap die tranen van je wangen, het is nog steeds spannend in onze poule.