Een op zijn minst gezegd bijzondere avond. Het is een koude avond. Jeroen die met Frank meerijdt, parkeert zijn auto. Amper 5 seconden later parkeert Brian zijn auto ook. Mooi op tijd voor een hopelijk leuke biljartavond. De tegenstander van de avond is niemand minder dan het team van Trek op! Een team met 3 ervaren en goede spelers in de gelederen.

Bij binnenkomst worden we begroet door "Catweasel" Wim Morsink. Hij geeft direct aan dat de nummer 1 wat later is. Geen probleem, dan beginnen we met de nummer 3 of 2. Bij binnenkomst in de biljartarena missen we Remco Schothuis. Na enkele seconden zoeken is hij gevonden. Hij is de biljarttafel aan het stellen. Sinds de nieuwe eigenaresse op de lokaliteit zit, worden de biljarttafels veel heen en weer gesleept met als resultaat dat de biljarts zo krom zijn als een hoepel.

Wim en Brian stoten diverse ballen over de lengte van het biljart om vervolgens Remco aanwijzingen te geven over waar er een aanpassing gedaan moet worden. De tafel liep na 10 minuten eindelijk recht....in de lengte. Wim zegt prima nu kunnen we eindelijk beginnen, waarop Brian antwoordt: "De lengte is nu prima maar zouden we niet even kijken over de breedte van het biljart?". Wim besluit een bal te spelen over de breedte van de tafel en ja hoor.. Bal loopt bij terugloop van de tegenoverstaande band ongeveer 2 diamonds af.

Remco geeft aan hier niet te willen spelen en besluit te bellen met Concordia (Denekamp).  De telefoon wordt niet opgenomen. Jeroen en Brian rijden even snel heen om te kijken of ze geopend zijn. Helaas, alles donker. Bij terugkomst in Beuningen toch maar weer verder met het stellen van het biljart. Na wikken en wegen is het gelukt.

De 1e partij begint: Wim tegen Frank. Frank mag proberen de 80 caramboles bij elkaar te spelen tegen de altijd gevaarlijke Wim. Frank loopt eigenlijk de hele partij tegen een achterstand aan te kijken en kan het helaas niet maken tegen Wim. Strijdend ten onder. 7 partijpunten is een prima resultaat.

De 2e partij van de avond staat op het programma. Voormalig uitbater Remco Schothuis tegen Brian. Remco wint de trekstoot en kiest ervoor om zelf te beginnen in wat later een prachtige partij wordt. Zowel Remco als Brian zijn niet bang elkaar te laten biljarten. De een na de andere mooie aanvangsstoot ligt klaar als er gemist wordt. Remco speelt een prima partij maar kan het niet maken tegen een goedspelende Brian. Brian heeft zijn 120 caramboles in 11 beurten bij elkaar met de volgende series: 10, 11, 25, 5, 5, 6, 3, 8, 15, 15, 17 en uit. Een prima partij van beide heren en een genot voor het oog van alle spelers.

De laatste partij van de avond is die tussen Jeroen en Jan Lubbelinkhof. Jan een ervaren kadrist. Hij verliest de trekstoot en Jeroen kiest ervoor zelf te beginnen. Een partij die stroef begon. De eerste 6 beurten waren niet hoogstaand. Dan uit het niets de 7e beurt waar Jeroen de ballen verzamelt en ze omtovert naar de Série Américaine. De serie begint 10..20..30 etc. 100..110..120..130..140..145.... Jeroen vraagt of Remco de ballen op kan poetsen. Jan zegt: "ik doe het wel".  In de tussentijd gaat iedereen roken. Een sigaret later is iedereen weer in de zaal waar Jeroen verder gaat met zijn serie. Helaas eindigt de serie met 154 caraboles. Een prachtige serie. Jan komt met nog enkele series aardig in de buurt, maar kan geen bedreiging meer vormen voor Jeroen. Jeroen heeft zijn 220 caramboles bij elkaar in 14 beurten.

Een mooie avond eindigt in een 31-25 overwinning voor Nova va va va