Hallo biljartliefhebbers het verslag van deze wedstrijd, zou ik liever helemaal niet willen maken omdat we een slechte wedstrijd hebben gespeeld maar ook dat hoort erbij. Dus daarom toch een klein verslagje. Voor ons alle drie was de biljarttafel veel te snel. De ballen konden we gewoon niet houden. De KNBB zou het biljarten op deze biljarts met driebanden-lakens moeten verbieden.

Jacob kreeg in de eerste partij 148 caramboles mee in 16 beurten en dus maar 6 wedstrijdpunten.

Rene had een stroeve start in de tweede partij tegen Joop Usmany en het leek er op dat hij de eerste nederlaag zou krijgen van dit seizoen, maar in de tweede helft van de partij vocht hij zich sterk terug en maakte de 170 caraboles uit in 26 beurten. Joop had de nabeurt en moest er nog twee en dat lukte hem niet. Hij maakte er maar 1 dus 12 punten voor Rene en nog altijd ongeslagen.

Ruben speelde de laaste partij van de avond. De vakantie in Brazilië was nog aanwezig bij hem en hij verloor de wedstrijd en kreeg 43 caramboles mee en dus maar 4 punten. De volgende keer gewoon weer herstellen; komt helemaal goed.

Einduitslag die ik liever niet zeg was dus: 33- 22 voor BCA. Aankomende maandag tegen Pomerans. Dan moeten we dit maar weer rechtzetten.

Het was geen memorabele avond daar aan de Boekeloseweg in Hengelo. De tegenstander was Toppertje 2.

Anne, die zijn draai dit seizoen nog niet echt gevonden heeft, mocht in de eerste partij uitkomen tegen Aktas. Het was drie keer niks met Anne. 4 wedstrijdpunten.

Tom mocht vervolgens tegen Serdar Pilavci spelen. Tom was geen fan van de biljarttafel. Met 5 wedstrijdpunten moest hij zich tevreden stellen.

Tot slot Jeroen. Jeroen speelde zijn partij en knokte voor elke punt. 12 mocht hij er bijschrijven tegen Var die geen poot aan de trapper kreeg.

Eindstand: 30-21 in het nadeel van ons Nova 5. 9 januari spelen ze de volgende wedstrijd. Hopelijk met hervonden vorm.

Afgelopen vrijdag bond Nova 5 de strijd aan tegen De Klos 2.
Gerard opende de eerste partij tegen Henk Kappert en hield daar 6 wedstrijdpunten aan over. Henk speelde een goede partij en was die avond gewoonweg te sterk.

Vervolgens mocht Tom spelen tegen Jaap Damen. Tom speelde naar behoren maar Jaap had het kunstje goed afgekeken bij Henk Kappert. Met een serie van 20 voor Jaap hield Tom 7 wedstrijdpunten over aan zijn partij.

Tot slot dan de strijd tussen Jeroen en Gerard Alferink. Jeroen redde de eer voor Nova 5 door zijn 39 caramboles in 27 beurten uit te tikken. 12 wedstrijdpunten.

Eindstand: 25-30 in het nadeel voor de mannen van Nova 5. Tot nu toe staan ze daarmee in de middenmoot.

Zie ginds komt de stoomboot uit Delden weer aan. Heerlijk avondje is gekomen maar bij de Broad moest Nova 4 gewoon aan de bak tegen de rode lantaarndrager, die speciaal voor de gelegenheid met 2 personen zijn gekomen.

André mocht de eerste partij dan ook tegen Gerard Bekker die van de competitiepiet 2 extra intervallen bovenop zijn te maken aantal kado kreeg in verband met een dubbelpartij. De sympathieke Gerard ging als een bezetene uit de startblokken en stond na 8 beurten op 17 caramboles. André laat zich echter niet zomaar van de wijs brengen en profiteerde geduldig van de missers van Gerard. Na 29 beurten was de partij afgelopen in het voordeel van André en Nova 4. 12 punten in het eerste biljartschoentje.

Hoor wie klopt daar kind'ren? Nou, dat zal ik je vertellen. Dat is Wilfried ter Braak. Die speciaal voor de gelegenheid (en vanwege de personele problemen bij DBC'2000) zijn driebandkostuum had ingewisseld voor een libre-outfit. En dat geklop dan? Wel, dat was het geluid van Wilfried die Janny klop gaf. 9 wedstrijdpunten kreeg Janny toch nog mee. Dank u, Sinterwilfried. Janny kreeg die avond niet met de roe.

Vol verwachting klopt ons hart, want de laatste partij mocht Michael Gerard Bekker onderuit de zak geven. Michael begon veelbelovend met 14 caramboles in 4 beurten, maar kreeg toen geen vat meer op zijn biljartstaf. Maar ook Gerard kon geen deuk meer in een chocoladeletter stoten. Met veel marsepein en moeite trok Michael de overwinning wel over de streep. 12 punten in ons laarsje.

33 - 25 voor Nova 4. Zie de Krombacher schijnt door de bomen en de avond was ten einde. Nog 1 wedstrijd, vlak voor Kerst met tot nu toe een prima klassering.

Maandag hebben we met Nova 2 gespeeld tegen de Haven. We hebben deze avond niet goed gespeeld. Alleen Rene haalde weer de 12 punten. Jacob had 9 punten en Ruben kreeg 5 punten mee.

Totaal: 26 punten en dat zijn we niet gewend, maar dat hoort er ook bij. We gaan gewoon positief verder. De compentie is nog lang.

Jacob verloor van Freddy ter braak in 17 beurten met een serie erbij van 35.

Rene had de 170 caramboles in 20 beurten uit tegen Niek Steffens en Ruben had 58 caramboles mee tegen Ronny van Sark.

Einduitslag: Nova2 - de Haven 26-29.

Dit kan een keer voorkomen, volgende keer beter en dat is volgende week dinsdag uit tegen BCA in Almelo