De eerste echte thuiswedstrijd voor de groeibriljanten van Nova 4. Dé ideale plek om de eerste teamoverwinning binnen te slepen. Naar wij dachten.

Michael opende het bal tegen Ben Beunk. Het was een partij met weinig bijzonderheden maar Michael won wel in 24 beurten. 12 wedstrijdpunten.
Aansluitend mocht Janny de keu hanteren om de punten in huis te houden tegen de strijdlustige Herman Plas. Beide speelden naar behoren, maar Herman had aan het einde iets meer over. 8 wedstrijdpunten voor Nova 4.

Tot slot mocht onze Peter aan de bak tegen Jolanda. Peter begon prima en liet Jolanda op een flinke achterstand. Jammer genoeg kwam de klad er een beetje in en moest Peter de overwinning op de valreep nog prijsgeven. Toch 9 wedstrijdpunten.

Eindstand: 29 - 32. Wij snakken naar een eerste succesje.

Op deze woensdagavond deelde de jarige Michael koeken uit, waardoor de sfeer meteen opperbest was.
Na het seizoen begonnen te zijn met twee nederlagen, snakten we vandaag naar een overwinning. Echter is BCA geen team om 'zomaar' even opzij te zetten.

Janny en Bert Brummer speelden de eerste partij. Bert viel deze avond in en pakte meteen de volle winst. Janny hield 6 wedstrijdpunten over aan dit treffen.

Michael mocht vervolgens aan de bak tegen Gerrit de Vries. Het was een goede partij van beide kanten. Gerrit liep halverwege uit met een serie van 8, waarna Michael antwoordde met een 11. Tot slot maakte Michael de partij uit in beurt 23. 12 wedstrijdpunten.

Tot slot André tegen Albert. Albert kwam traag op gang en sleurde André een beetje mee in de malheur. Maar André zou André niet zijn als hij zich niet wist te ontworstelen aan deze strijd. Met een paar prima ballen nam hij een voorsprong en tegen het einde leek de zege een kwestie van tijd. Albert besloot in de laatste 2 beurten echter twee keer een serie van 5 te maken. De nabeurt bezorgde André de laatst benodigde 2 caramboles en een remise kwam in de boeken. 11 wedstrijdpunten.

Einduitslag: 31 - 29 in ons nadeel. De eerste overwinning kan echter niet lang meer duren. 

Waar de wedstrijdverslagen-machine van andere teams nog niet op gang wil komen, volgt hier het relaas van de ontmoeting tussen Rouwhorst 3 en Nova 4. De wedstrijd werd omgedraaid en verschoven in de overvolle biljartagenda om organisatorische redenen.

Na een nipte nederlaag in de seizoensouverture, wilde we als team een statement maken door deze partij met volle overtuiging naar ons toe te trekken. Janny mocht dit streven een goede start geven tegen Andreas Schothuis. Helaas voor Janny en eenieder die Nova een warm hart toedraagt, speelde Schothuis een uitstekende partij. Uit in 17 beurten en Janny droop af met 4 wedstrijdpunten. Niks aan te doen.

Vervolgens mocht Michael de strijd aanbinden met Hans Sueters. De partij ging op-en-neer en beide spelers hielen elkaar redelijk in evenwicht. In beurt 18 besloot Michael dat het genoeg was en ging uit met 12. Met een hoopgevend moyenne en 12 wedstrijdpunten in de tuk.

Peter mocht daarna het licht uitdoen bij Ton Noijen. Het spel van beide heren kwam langzaam op gang. De ballen kwamen voor Peter niet als een geschenk uit de hemel te liggen, maar daar had Noijen geen boodschap aan. Deze herpakte op tijd zijn vorm en maakte de laatste bal in beurt 30.

Al met al geen wedstrijd om met vreugde op terug te zien. 31 - 23 verloren, maar het seizoen is nog lang. De volgende wedstrijd spelen we tegen BCA Almelo. Uit, dus meestal lastig.

Na een zomerstop van 4,5 maanden mochten de vaste waarden van Nova 4 de keu weer uit het vet halen. Voor dit team is de transferperiode redelijk rustig verlopen; slechts een paar kleine mutaties in de breedte van de selectie vonden plaats. De seizoensopening stond deze vrijdagavond op het programma in Hengelo. De ambiance in het speellokaal was levendig omdat er deze avond ook volop gedart werd, maar de gestaalde geesten van Nova 4 bleven daar onverstoorbaar onder.

Janny mocht het spits afbijten tegen Doldersum. Doldersum liep redelijk snel uit en tikte de ballen er zonder blikken of blozen op. Janny kwam niet echt lekker in het ritme en dat kan natuurlijk gebeuren na maandenlange biljartstilte. 6 wedstrijdpunten hielden we over aan dit treffen.

Vervolgens mocht Michael starten tegen Blaauw. Blaauw speelde redelijk ontspannen zijn partij daar waar Michael districtwijd geroemd wordt om zijn focus en spelopvatting. Bij wijze van spreke dan. Hoe dan ook: het liep allemaal wel aardig voor Michael. De finesse is nog wat stroefjes zo aan het begin van het seizoen, maar een kniesoor die daar op let. Een paar prima serietjes braken al snel de partij en hoewel de laatste paar caramboles ietwat moeizaam tot stand kwamen, werd de partij in beurt 23 besloten. 12 punten.

Aan André tot slot het genoegen om de drieluik af te sluiten tegen te Hoonte. Die laatste begon als een bezetene terwijl André, na maandenlang niet biljarten, nog aan het onderzoeken was of hij nu een keu of een hengel vast had. Het zal na een beurt of 8 geweest zijn dat André de pomerans herkende en dus wist wat hem te doen stond. Zijn tegenstander had er toen al een stuk of 20. Een mooie inhaalrace van André bracht zijn tegenstander aan het wankelen, maar helaas kwam deze net te laat. De tegenstander maakte de partij uit in beurt 22 en met een prima moyenne van 1.545 kreeg André toch 9 wedstrijdpunten mee.

Eindstand: 30 - 27 in ons nadeel. Wij leven ontspannen naar de volgende wedstrijd toe.

Zoals Jeroen Küpers al aangaf in een mooie zin: "1600 het jaar van de slag bij Nieuwpoort, 1989 het jaar van de val van de Berlijnse muur....2018 HET jaar van Nova".

Een seizoen waar iedere speler aan het begin getekend had voor zo'n resultaat aan het eind.

Het biljartseizoen begon met een onderling toernooi voor alle C1-spelers en reserves. Dit toernooi was heel mooi opgezet door Jacob Bergsma. Een toernooi met als doelstelling: het beter leren kennen van elkaar en een goede training voor aanvang van de competitie. Het beter leren kennen... veel zullen zeggen: "De spelers uit de C1 kennen elkaar toch al"? Dit klopt, echter vaak van het tegen elkaar spelen. Bij aanvang van het toernooi waren 2 "nieuwe" gezichten binnen de vereniging. Te weten René ter Braak en Brian Jalving. Laatst genoemde won ook het toernooi.

De altijd belangrijke 1e wedstrijd van het seizoen. Nova 1 speelt thuis tegen BV'74. Nova weet deze wedstrijd te winnen met de maximale 36 punten. De zelfde week speelt Nova 2 uit tegen Grens-Ribbelt 2. Hier weet Nova 2 ook een goed begin van het seizoen te boeken met 31 punten. Een lekker begin van het seizoen voor beide teams. Hierbij gaat alle lof naar Jacob Bergsma! Dit voor de geweldige voorbereiding van het seizoen door hem georganiseerd.

Na diverse wedstrijden onderweg te zijn in de competitie blijven Nova 1 en Nova 2 vast in de top 3 staan. Beide teams halen vaak 32+ punten per wedstrijd.

Tussen al het competitiegeweld in stonden ook nog de PK's op het programma. 3 van de reserves in de C1 speelden mee in de 2e klasse libre wat gespeeld werd in onze thuishaven Café Geerdink. Een uniek iets, dit omdat Nova in de groei is en dan is het uniek om 3! spelers in een districtsfinale te hebben, en dan ook nog in je thuislokaliteit te spelen. Te weten Eppe Kleine, Erik Regtop en Jan Oonk. Eppe die een mooi toernooi speelde haalde een mooie 3e plaats, met het hoogste partijmoyenne van 6.920!!. Erik Regtop kwam niet verder dan de 5e plaats, en Jan Oonk werd helaas 8e. Ondanks zijn 3e plaats werd Eppe alsnog afgevaardigd naar de gewestelijke finale omdat de nummer 2, Herman Verweg, verhinderd was door omstandigheden.

Na de 2e klasse libre stond de 1e klasse Libre op het programma. Na het unieke verschijnsel dat er 3 spelers van 1 vereniging in de districtsfinale van de 2e klasse libre zaten, werd het dunnetjes overgedaan. Ditmaal staan er 3 basisspelers van de C1 in de districtsfinale van het libre 1e klasse. Te weten Ruben de Vries, Brian Jalving en Jochen Tischler. Jochen die een onfortuinlijk toernooi speelde werd helaas 5e. Brian had als doelstelling te promoveren. Dit is helaas net niet gelukt. Een mooi eindmoyenne van 6.4 en een 5e plaats. Ruben die dit beschouwde als leermoment en training deed het overwachte.. Ruben ging er met de titel vandoor! Een prestatie van formaat!

Na het PK avontuur van diverse spelers was het tijd voor het vervolg van de competitie. Helaas kregen beide teams een klap te verduren. Het team van Brockie uit Bornebroek trok zich terug uit de competitie waardoor alle behaalde punten van alle teams tegen Brockie kwamen te vervallen. Dit had nadelige gevolgen voor de beide teams van Nova. Beide teams hadden namelijk 36 punten. Door het in mindering gekregen hebben van de punten was het Zumpke de nieuwe lijstaanvoerder. Dit omdat het zumpke maar 22 punten had behaald tegen Brockie, waardoor het Zumpke ineens 14 punten inliep op beide teams en er overheen ging.

Na nog enkele wedstrijden gespeeld te hebben werd en afscheid genomen van Jochen. Nova 1 zat dus met een onderbezetting. Maar Nova zou Nova niet zijn als het niet met een oplossing kwam. Erik Regtop en Frank ter Haar hebben enkele wedstrijden meegespeeld. Waarvoor dank namens Nova 1!! Eppe werd de nieuwe basis speler. De rest van het seizoen was de opstelling: Jeroen Küpers, Brian Jalving en Eppe Kleine. Het vervolg van de competitie verliep voortvarend. Nova 1 zag Nova 2 steeds verder uitlopen en erkende ook zijn meerdere in Nova 2 dat terecht en verdient KAMPIOEN werd.

Maar de stille hoop waar we als c1 spelers in de winterstop nog lacherig grappen over aan het maken waren kwam steeds dichterbij. De hoop was dat beide teams van Nova de 1e 2 plaatsen zouden bezetten als de laatste wedstrijd gespeeld zou zijn.

Al snel werd duidelijk dat Nova 2 na de winterstop niet te kloppen was en daar was ook duidelijk dat de helft van de doelstelling behaald was. Namelijk de 1e plaats voor Nova 2. Nova 1 wat na de winterstop ook voortvarend door ging met punten sprokkelen, bleef maar 2e staan.

De één na laatste wedstrijden voor het eind werd het in eens spannend! Nova 1 verloor heel ruim van Trek op! De nummer 3 BV'74 pakte in de zelfde speelde speelronde de maximale winst, namelijk 36 punten.

Nova 1 dat de laatste speelronde de altijd lastige uitwedstrijd speelde uit tegen E.G.B. uit Glanerbrug ging de wedstrijd in met 4 wedstrijdpunten voorsprong. Een minimaal verschil in ons voordeel. Mochten we beslag willen leggen op de 2e plaats en een afvaardiging voor de gewestelijke finale, dan waren er 33 wedstrijdpunten of meer nodig.

Uitgerekend de laatste wedstrijd van het seizoen kon Jeroen Küpers niet i.v.m. zijn werk. Ook daar was een oplossing voor, namelijk niemand minder dan René ter Braak!

Bij E.G.B. aangekomen werd eerst het nicotine-  en cafeïnegehalte op pijl gebracht. Na het bekende peukie en bakkie koffie was het tijd om de 1e partij van de avond te spelen.

René mocht aantreden tegen Marcel Tiemens. In een vermakelijke, sportieve en vooral spannende wedstrijd trok René de winst naar zich toe. 12 van de minimaal te behalen 33 punten zijn binnen.

De 2e partij van de avond was de partij tussen Eppe en André Peperkamp. Eppe die al snel in de wedstrijd tegen een ruime achterstand aankeek moest een behoorlijke inhaalrace maken. Na de rustpauze halverwege dacht André de partij in zijn zak te hebben. Maar wat André vergat was het feit dat eppe een bijtertje en een echte vechter is. Enkele beurten later stond het 79-79 met beiden nog 1 carembole te gaan. André profiteerde van een misser van Eppe en maakte de partij uit. Maar Eppe had de nabeurt nog, heel beheerst maakte Eppe de laatste carambole in de nabeurt, en zo eindigde de 2e partij van de avond in een gelijkspel. 23 van de 33 punten zijn binnen.

De 3e en laatse partij van de avond was die tussen Brian en Rommie Oosten. Brian, die wist dat 9 punten niet genoeg waren voor zekerheid, moest winnen. Rommie en Brian die iedere wedstrijd om de beurt beginnen, hielden ook deze wedstrijd hun traditie in stand. Brian was de laatste ontmoeting begonnen dus nu was de eer aan Rommie.

Rommie die aan het begin van de wedstrijd zijn vorm niet kon vinden, zag Brian ver uitlopen. Rommie die nog een knappe serie maakte van 30+ kon het niet meer ombuigen, en zag Brian de wedstrijd naar zich toe trekken. Weer 12 punten werden aan het wedstrijdtotaal van Nova toegevoegd en dat bracht het eindtotaal op 35 punten. Een aantal waar Nova 1 genoeg aan had om beslag te leggen op 2e plaats en de afvaardiging naar de gewestelijke finale zeker te stellen.

Wie had het ooit gedacht? In de hoogste libre klasse van het district de 1e 2 plaatsen bezetten aan het eind van het seizoen!

Nova 1 feliciteert Nova 2 van harte met het behaalde kampioenschap!!

Ook willen we René ter Braak van harte feliciteren met de fantastische en surrealistische prestatie om een heel seizoen ongeslagen te blijven! Namens Nova 1, petje af en een hele diepe buiging voor René!

Ook willen we Jacob Bergsma bedanken voor de vele training, advies en verbeterpunten. Jacob ga vooral door met dit geweldige werk.

Namens Nova 1 willen we alle reserve spelers bedanken voor hun inspanning. Eppe en Nicole van harte bedankt voor jullie gastvrijheid en fantastische kroeg. Ook dank voor alle mensen die gedurende het seizoen kwamen kijken of kwamen schrijven/tellen.

Namens Nova 1: BEDANKT!!

Met de keu in de hand, gaan wij door het Twente land. Nova va va vaa!!

De laatste wedstrijd van het seizoen stond op het programma voor de schoonheden van Nova 4. Een wedstrijd zonder noemenswaardige druk, maar zoals altijd met de drang om victorie te kraaien aan het einde van de avond.

Ronald opende het bal met zijn partij tegen Robert Plate. Ronald begon met 7, 6 en 4, dus de stemming kwam er gelijk goed in. Plate kon daar niet zoveel tegenover zetten. Uiteindelijk maakte Ronald carambole 45 in beurt 18. Daarbij zaten 9 streepjes, dus moej nagaan. Moyenne 2.500 en 12 wedstrijdpunten. Ronald eindigt daarmee het seizoen met een stijging van 1 interval op 1.755. Ronald bedankt, jij bent onze Bas Dost.

Vervolgens was Janny aan zet tegen Johnny Poorthuis. Johnny was wat gierig in het overlaten van mooie aanvangsballen, waarna Janny al snel uit dat zelfde vaatje begon te tappen. Consequentie is dan dat de partij een stuk langer duurt dan beide spelers eigenlijk wenselijk vinden. Verder was de stemming prima, maar Janny ging er met de winst vandoor in 38 beurten. Janny heeft nog 1 competitiewedstrijd voor de boeg voor Nova 7, maar eindigt vooralsnog het seizoen 1 interval hoger op 1.375. Janny bedankt, jij bent onze Janny. En penningmeester.

Het seizoen werd afgesloten met het duel tussen Michael en Bertus Lucas. Het begin van beide heren verontrustte de dopingcommissie geenszins. Het was niet best. Even de handjes wassen dan maar, dacht Michael en kwam daarna als een komeet terug met 21 caramboles in 7 beurten. Uit in 25 beurten en een moyenne van 1.560. Michael sluit daarmee het seizoen 2 intervallen hoger af met een moyenne van 1.301. Michael bedankt, jij bent onze Theo Reitsma.

Eindstand: 36 - 18 voor ons. Hoera.

Andre speelde niet deze avond, maar sluit het seizoen 1 interval hoger af met een moyenne van 1.110

Nova 4 sluit hiermee het seizoen af op plek 2, 3 of 4. Met een partijgemiddelde van 30.1 punten had er wellicht meer in gezeten, maar we kunnen niet allemaal kampioen worden bij Nova.

Hallo biljartvrienden.

hierbij het verslag van de kampioenswedstrijd van Nova 2 tegen EGB in Glanerbrug.

Onder toeziende ogen van Carla en Nancy speelde Jacob de eerste partij kader tegen Richard de Jong die ook kader speelde. Jacob speelde een geweldige partij en won de partij in 11 beurten mer twee series van 62 en 108 dus de eerste 12 punten waren binnen voor het kampioenschap.

We hadden nu nog 5 punten nodig om het kampioenschap te vieren. Deze eer was voor Ruben weggelegd. Als hij bij de 45 caramboles is, dan was het zo ver. Bij 43 moest hij er nog 2, de tweede miste hij. Toen moest hij nog 1. Op dat moment kwam de penningmeester van Nova binnen, te weten Janny en die maakte het dus live mee dat we officieel kampioen waren. Janny, bedankt voor je komst namens het bestuur, klasse. Er werd een rondje door ons erin gedaan en Ruben won de partij in 24 beurten.

De laatste partij ging tussen Rene en Rommie Oosten. De ongeslagen status wou Rene handhaven. Het ging heel moeilijk in het begin maar met een knappe serie van 115 maakte hij de partij weer uit in 15 beurten. Onvoorstelbaar goed, Rene.

Totaal dus 36 punten voor ons en slechts 10 punten voor EGB. Het was alleen dat er geen afgevaardigde was van het district die de medailles kon uitreiken. Een gemiste kans van het districtbestuur. Nu op naar de tussenronde van het gewest, op 12 mei bie de Broad, tegen de nummer 3 van district Doetinchem en de nummer 2 van Berkel en Slinge. Komt dan allen kijken.

Op deze vrijdag speelde Nova 5 de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Toppertje. Er stond niets meer op het spel behalve de eer.

Anne speelde de eerste partij en speelde deze kenmerkend voor zijn seizoen. Wisselvallig en niet zoals Anne kan. De partij ging verloren, 8 wedstrijdpunten.

Tom speelde de tweede partij. Dit seizoen sluit hij af met een prima overwinning en 12 wedstrijdpunten.

Jeroen speelde tot slot de laatste partij.  Het zal jullie niet verbazen dat hij won, want Jeroen is toch een redelijk stabiele factor in dit team. 12 punten.

Eindstand: 32 - 22 in het voordeel voor Nova 5. Volgende week wordt er nog gespeeld maar is dit team vrij. Het lijkt erop dat Nova 5 op ongeveer de 7e plek zal eindigen. Tot volgend seizoen!

Nova 7 mocht op donderdagavond uit naar mekkelholt 5 in Enschede. Na een lekker bakje koffie en een sigaret begonnen Dini Mannessen en Janny aan hun partij. Deze was tot het eind zó spannend dat Janny de partij uit maakte met 45 caramboles in 40 beurten,  met een moyenne van 1.125 en de eerste 12 punten pakte voor Nova 7. Dini haalde voor Mekkelholt de eerste 8 punten binnen.

Als 2é speelde Els de Graaf tegen Henk. Deze 2é partij was net zo spannend als de eerste. Els en Henk moesten op het laatst allebei nog 1 carambole maken maar Henk wist nog net op tijd deze te maken waardoor Henk 45 caramboles maakte in 35 beurten met een moyenne van 1.285 en zo weer 12 punten pakte voor Nova 7. Els pakte nog even 9 punten mee voor Mekkelholt.

Als 3é speelde Margo van Hemert tegen Arendjan. Margo had weinig kans tegen Arendjan. Met een mooie serie van 6 er tussendoor liep Arend alleen maar verder weg bij Margo. Arend maakte zijn 33 caramboles uit in 35 beurten met een moyenne van 0.942 en pakte zo weer 12 punten voor Nova 7. Margo pakte nog 6 punten mee voor Mekkelholt. De tussenstand is nu 23 voor Mekkelholt en 36 voor Nova 7.

En er moet nog 1 partij gespeeld worden tussen Alice Snippert-Regeling en de joker van Nova 7: René. Alice mocht aan de partij beginnen, waarna René later begon met een serie van 3 en zo iets uit liep op Alice. Tegen het einde van de partij wist René de partij uit te maken met een serie van 6. René maakte 31 caramboles uit in 36 beurten met een moyenne van 0.861 en pakte zo de laatste 12 punten binnen voor Nova 7. Alice wist maar 3 punten te pakken voor Mekkelholt.

Waardoor nu de eindstand is geworden: 26 punten voor Mekkelholt en 48 punten voor Nova 7. We gaan voor het kampioenschap met nog 1 wedstrijd op vrijdagavond thuis op 20 April 2018 tegen de Klos .🍺🍺🍺

Met de titel uit zicht kon het gemêleerde gezelschap van Nova 4 zichzelf uitsluitend nog een dienst bewijzen door zo hoog mogelijk op de ranglijst te eindigen. Een Top3-klassering behoort met nog 2 wedstrijden te gaan zeker tot de mogelijkheden. Deze dinsdagavond speelden we tegen Lonneker om dat doel te bereiken.

André trapte de avond af met zijn partij tegen Joop Altena. Voor beiden verliep de partij moeizaam. Toch was het André die de missers van Joop Altena met nog een paar caramboles te gaan afstrafte. 12 punten in de tas.

Daarna mocht Janny het uitvechten met Ed Reinshagen. Janny en Ed hielden elkaar tot op het einde redelijk in evenwicht. Tot ons verdriet maakte Ed echter de partij uit en kwam Janny 2 caramboles tekort. 9 wedstrijdpuntjens.

De avond werd afgesloten met de tweestrijd tussen Michael en Johan Kalvenhaar. Wederom een moeizaam begin voor Michael, daar waar Johan zijn caramboles bijelkaar sprokkelde. Toegegeven, de hele avond al bracht Lonneker weinig aanvangsballetjes in alle partijen, maar dat hoort nou eenmaal bij het spelletje. Dan is het een kwestie van punten maken en je kans grijpen wanneer het mogelijk is. Mooi gesproken, maar dat zat er gewoonweg bij Michael niet in vanavond. Snakkend naar het einde van de competitie kwam Michael dan ook 2 caramboles tekort.

Eindstand: 30-33 in ons nadeel. Volgende week dinsdag 17 april spelen we de laatste partij thuis tegen Minkmaat 4.

De mannen van Nova 5 mochten het deze donderdagavond opnemen tegen De Klos in Borne. Het seizoen is ook in deze poule nagenoeg gespeeld en de poulewinnaar kan ook al wel met zekerheid benoemd worden. Zowel Nova 5 als De Klos 2 spelen hierbij geen rol meer van belang. Daarom werd er gebiljart om de eer en natuurlijk als voorbereiding op het onderlinge toernooi dat Nova'88 organiseert na afloop van dit seizoen.

Anne trad aan tegen Henk Kappert. Beide heren speelden een puike partij, maar het was Kappert die met een slotserie van 10 de winst voor de neus van Anne wegkaapte. Anne bleef achter met een moyenne van 1.952 en 8 wedstrijdpunten.

Tom en Gerard Bont speelden daarna tegen elkaar. Van beide kanten was het begin prima, 17 voor Tom en 13 caramboles voor Gerard na 7 beurten. Daarna volgde een inzinking van jewelste van beide kanten. Opmerkelijk. Gerard krabbelde echter op waar Tom bleef worstelen. Helaas ging de partij dan ook voor Tom verloren. 7 wedstrijdpunten als troost.

En dan Jeroen. Hij wint 75% van zijn wedstrijden dit seizoen en is daarmee van waarde. Jaap Damen begon wellicht verwachtingsvol aan de partij  maar met 1 carambole in 8 beurten kon hij Jeroen het vuur niet bepaald aan de schenen leggen. Onverstoorbaar deed Jeroen zijn ding en maakte een prima partij uit in 21 beurten. Moyenne 1.857 en 12 punten.

Eindstand: 28 - 27 in het nadeel van Nova 5.

Aan het einde van deze dinsdag, waarop de lente voor het eerst dit jaar voorzichtig zijn ogen leek te openen, speelden we in Delden tegen DBC dat in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert.
Het seizoen loopt langzaam ten einde, de prijzen worden verdeeld en Nova 4 lijkt mis te grijpen. Er bestaat nog wel een grote kans op een plek bij de top 3.
Na de reguliere handelingen; amicale begroetingen, koffie, het consumeren van rookwaren en het uiteenzetten van filosofische verhandelingen over de staat van de wereld aan de toog, eh.. togen de eerste spelers naar de biljarttafel.

Daar zal je Ronald hebben. Onze lange kopman draait een prima seizoen, ook al speelt hij de helft van de partijen, in wisselwerking met André. Puur op routine, mag ik wel concluderen.
Ronald speelt tegen Wilfried ter Braak, driebanden is zijn favoriete spelsoort, maar vanavond valt hij weer in. Na het missen van de afstoot, zet Ronald de toon met een serie van 15 in beurt 2. In de daaropvolgende beurten weet Ronald nog een paar mooie series te maken en uiteindelijk maakt hij in beurt 15 de 45e carambole. Een moyenne van 3.000 en Wilfried draait ademhappend zijn keu weer in elkaar. Klasse Ronald. 12 punten. Nu die doorstoot nog onder de knie krijgen ;)

Onmeunig roken daarna uiteraard. Zo rollen wij in de C3. Janny mocht daarna aan de bak tegen Barth Hendriksen. Zo vloeiend als de partij van Ronald verliep, zo stroef liep het tussen Janny en Hendriksen. Onze Janny kreeg het ritme niet te pakken en Barth speelde stabiel rond zijn moyenne. De 8 caramboles die Janny meer moest maken, bleken dan ook teveel. 5 caramboles tekort en 8 wedstrijdpunten voor ons.

Daarna had Michael nog een appeltje te schillen met de goedlachse Gerard Bekker. Maar Michael speelt de laatste weken nogal zonder zelfvertrouwen en dat is te zien op het laken. De makkelijkste ballen worden gemist, slappe hap, hand niet laten staan, achtereind van de keu te hoog en af en toe dan ook nog de pech dat de ballen 'in een doosje' achter elkaar gaan liggen. Nu is vorm een ongrijpbaar fenomeen, maar karakter kun je kweken. De partij leek als een nachtkaars uit te gaan met winst voor Gerard, maar met een serie van 8 dwong Michael de overwinning toch nog af. Gerard bleef goedlachs. 12 punten voor Nova 4.

Eindstand: 23 - 32 in ons voordeel. Daarmee is het laatste zuchtje hoop op de titel wel vervlogen tenzij de koploper een inzinking van epische proporties krijgt in de laatste twee wedstrijden.

Ja, weer een verslag van Nova 2, de koploper in de C1 klasse van het district. De wedstrijd die normaal gespeeld moest worden in Beuningen tegen Trek Op! werd nu bij ons thuis gespeeld.

Ze kwamen binnen. Jacob was al aan het inspelen toen we vroegen: "Waar is jullie derde speler?"

Toen zeiden ze: "We spelen een dubbele partij."

Ik zei: "Dat kan niet. Je mag de laatste 5 wedstrijden geen dubbelpartijen meer spelen."

Eén speler van ons kon dus niet spelen. Jacob kon de keu weer opbergen en was zeer boos dat ze niet even de moeite hadden genomen om ons te bellen, maar Jacob kreeg wel 10 punten voor het inspelen.

Ruben ging nu de eerste partij spelen tegen Wim Morsink, onder toezicht van 4 meegenomen supporters: Pa en Ma uit Geesteren en schoonmoeder en vriendin Carla uit Brazilië. Hij won de partij in 22 beurten dus 12 punten waren binnen.

Onze Rene, de ongeslagen speler van het district, nam het op tegen Remco Schothuis. Hij maakte de partij in 13 beurten uit en liet Remco vèr achter.

Totaal in 2 partijen 34 punten gehaald. Dit was maximaal te halen. Je zult de laatste wedstrijd van het seizoen maar 36 punten nodig hebben.... Het was dus wel voor C1-begrippen op tijd klaar en het kampioenschap kan niet meer mis.

Nova va va!

De helden van Nova 5 draaien eigenlijk een prima tweede seizoenshelft, mogen we wel zeggen. Jammer dat de eerste helft teveel tegenvallende resultaten had anders had hier nog wat moois kunnen gebeuren.
Afgelopen vrijdagavond kwam BV op bezoek. Op papier een gelijkwaardige tegenstander maar we biljarten op een prachtig groen laken. Eens even kijken.

Anne en Jan Ulrich speelden de eerste partij tegen elkaar. Anne begon voor zijn doen zwak aan de partij met 19 caramboles in 19 beurten. Even flink de neus snuiten, wat gemopper over de staat van het land en 7 beurten later had Anne zijn 47 caramboles op het bord staan. 12 punten. Anne wijkt voor niemand.

Daarna de beurt aan Tom. Tom speelde tegen Rik Gerritsen. Onze preses staat erom bekend te spelen als een oude diesel. Heeft vaak even een paar beurten nodig om op gang te komen. Vanavond precies andersom. Na beurt 14 stond Tom op 26 caramboles. 11 beurten later maakte Rik de partij uit en had Tom er slechts 6 bijgekregen. Kan gebeuren, hej mangs. Helaas maar 7 wedstrijdpunten.

Dan Jeroen tegen Johan van de Kolk. Jeroen, en dat heb ik al vaker vermeld, wint de meeste van zijn partijen. Ook deze avond. Gewoon weer een stabiele partij en dus 12 puntjes in de tuk.

Eindstand: 31 - 24 voor Nova 5. Daarmee staan ze 4e op de ranglijst met zicht op het podium. De titel is helaas buiten bereik.

Wedstrijden tegen BCA zijn zelden een ABC'tje. Maar met de niet aflatende steun van het 40-koppig thuispubliek (of een paar minder, kan ook) moesten we toch kunnen scoren.

De drieluik werd geopend door Janny tegen Gerrit de Vries. Janny kwam goed uit de startblokken, daar waar Gerrit vooral met zichzelf in gesprek was. Een serie van 11 van zijn hand deed het tij keren. Janny kreeg een paar lastige aanspeelballen maar wist er nog een goede uitsprint uit te persen. Helaas kwam Janny uiteindelijk 1 carambole te kort. De nabeurt was haar niet gunstig gezind. 9 wedstrijdpunten.

Albert Raasing en Michael speelden vervolgens de tweede partij tegen elkaar. Michael begon wat slapjes aan deze partij. Albert niet. Gaandeweg kreeg Michael meer vat op zijn wilskracht. Het was worstelen en werken maar de partij kwam en bleef in balans. In de laatste 2 beurten drukte Michael nog 7 caramboles op elkaar en maakte de partij uit. Niet mooi, wel hard, maar de punten waren even belangrijker. 12 wedstrijdpunten op karakter.

Tot slot onze André tegen Hans Zwaanstra. André had een prima partij in de vingers deze avond. Hans worstelde erg met zijn spel en kreeg er slechts 10 mee in 23 beurten. André scoorde 1.608 en daarmee wil ik hem als stille kracht in de spotlights zetten.

Eindstand: 33 - 23 in ons voordeel. Daarmee doen we geen slechte zaken maar Tronk haalde deze week de volle mep. De achterstand bedraagt 13 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. Lastig, maar wij geven niet op.

Op woensdag speelden we deze uitwedstrijd in Hengelo.
Koffie voor ons team en de flesjes met nootjes stonden al klaar.

Michael mocht als eerste aantreden tegen Erik Delfsma. Het was een partij vol nipte missers voor beide heren. Er werd niet goed gespeeld door Michael maar toch leek er tot 2 beurten voor het einde nog geen vuiltje aan de lucht. Een prima voorlaatste beurt voor Delfsma zorgde ervoor dat Michael in de beurt erna nog 9 caramboles moest maken voor een gelijkspel. Helaas kwam hij niet verder dan 4. Een onhandige misser zorgde ervoor dat de jacht op een stuntje averij opliep. Lullig, maar kan gebeuren. 8 wedstrijdpunten.

Daarna streden Ronald en Patrick Leusenkamp tegen elkaar. Leusenkamp stond een tijdje voor maar net op tijd herpakte Ronald zich en trok de partij naar zich toe. 12 bruikbare wedstrijdpunten.

Tot slot Janny tegen Gerrit Ezinga. Gerrit ging goed van start en Janny zocht naar het 'gevoel'. Die had ze al vlug gevonden waarna ze afstand kon nemen van Ezinga. Janny maakte de partij uit in beurt 27. 12 wedstrijdpunten.

Eindstand: 27 - 32. Daarmee eindigen we deze speelronde op plek 4 van de ranglijst. 12 punten achterstand op de nummer 1 met nog 4 wedstrijden te gaan. Wij geven niet op voor afloop. Dan weej dat.

De tweede partij van deze week (verzet op wens van de spelers van 't Wilbert) speelde Nova 5 thuis op dinsdag. Een ongebruikelijk gezicht, deze ervaren mannen bezig te zien op dinsdag in het thuislokaal.

Tom opende met zijn partij tegen Anita de Boer. 43 om 35 caramboles. Wederom had de oude diesel even tijd nodig om op gang te komen maar uiteindelijk had Anita geen schijn van kans. Uit in 28 beurten en de eerste 12-punter was een feit.

Daarna mocht Anne de strijd aan met Erwin van Dijk. 47 om 37 caramboles. Anne gaf van Dijk met een puike partij het nakijken. Uit in 20 beurten en jawel: wederom 12 wedstrijdpunten.

Tot slot de stabiele factor in het team: Jeroen Spoelstra. Hij mocht tegen Angela Spoolder aan de bak. Hier kunnen we kort over zijn. Na 21 beurten maakte Jeroen de partij uit. Alweer 12 punten! Wat had dit een mooi seizoen kunnen zijn voor Nova 5. Helaas... het matige begin breekt ze aan het einde van de competitie op als het gaat om de titelstrijd.

Eindstand: 36 - 15 voor Nova 5. Mooi resultaat, mannen!

Nova 5 had deze week 2 wedstrijden op het programma. De eerste werd op maandag gespeeld in en tegen Boekelo.

Jeroen speelde de eerste pot tegen Theo Bosch. Theo speelde een prima partij en helaas schoot Jeroen, die ook niet slecht speelde, 6 caramboles tekort. 8 wedstrijdpunten.

Vervolgens speelde Tom tegen Reinier Haak. Reinier had een moeilijke avond, waardoor Tom zonder al teveel moeite de partij naar zich toe trok. 12 wedstrijdpunten.

Vervolgens duurde het ruim een uur voor Gerard Boenders terugkwam van een eerdere wedstrijd die avond. Dat schijnt allemaal binnen de reglementen te zijn, maar het humeur wordt er niet beter van. Anne kennen we als een geduldig mens, dus dat scheelt. Boenders speelde bovendien nog een prima partij ook. Anne, die ook goed speelde kwam toch nog 6 caramboles tekort. 8 wedstrijdpunten.

Eindstand: 30 - 28 in het nadeel van Nova 5.

Ja hoor, weer 36 punten voor de koploper Nova 2! Deze werden gehaald tegen het vroegere bolwerk de Pomerans uit Losser.

De derby begon met de wedstrijd Ruben tegen Tonnie Sauer. Ruben had zijn 90 caramboles uit in 13 beurten. Een prima partij en een mooi moyenne van bijna 7. Tonnie had 81 caramboles mee.

Onze Rene moest de ongeslagen status proberen te handhaven en dat is moeilijk; er komt toch druk op, maar hij deed het toch maar weer. 180 caramboles, uit in 20 beurten. Tegenstander Jaap van Veen speelde ook een goede partij maar kwam net 10 caramboles tekort, maar toch 6,5 moyenne. Mooi.

De derde partij van de avond ging tussen Jacob en Ben Veger. Kader 57/2 220 caramboles tegen 38/2 150 caramboles. De laatste keer had Ben gewonnen en dat was Jacob nog niet vergeten. Jacob won deze partij in 19 beurten en Ben had nu geen schijn van kans, dus de 36 punten zijn weer binnen voor de koploper Nova 2.

De koploper kwam deze dinsdag op bezoek. Strak van de zenuwen daar waar ons team zich kenmerkt door kalmte en rust. Om nog mee te blijven doen om de titel zou het erg helpen om een flinke dreun uit te delen. Dat is helaas ten dele gelukt.

Janny mocht het de eerste partij opnemen tegen Alfons Baars. Alfons oogde rustig maar zijn missers waren ongebruikelijk. Janny kreeg helaas het goede gevoel niet te pakken. De partij verloor ze maar in ieder geval nog 8 wedstrijdpunten.

Daarna was het de beurt aan Michael tegen Eric ten Brinke. Michael begon goed tegen deze joviale snuiter maar kreeg gaandeweg een inkakker van jewelste. 2 beurten voor het einde herpakte hij zich en maakte de laatste 10 caramboles. 12 punten in de tuk.

Tot slot onze Andre. Andre speelde tegen Sjef Loohuis en die laatste had zijn dag niet. Het zal de spanning in de competitie geweest zijn. Andre speelde stabiel en pakte eveneens 12 wedstrijdpunten.

Eindstand: 32-27 voor de parel uit de Grensstreek: Nova 4. Daarmee staan we op de 4e plek; 16 punten achter op de nummer 1 met nog 5 wedstrijden te gaan.

Hallo beste biljartliefhebbers,

afgelopen maandag speelden we de wedstrijd tegen BCA. 2 ervaren rotten konden niet mee doen wegens omstandigheden dus daarom moest de jeugd de wei in; te weten Brian, Ruben en Eppe en ze hebben dit geweldig opgepakt voor ons team door 36 punten te halen.

De eerste partij was al met een uurtje uit. Brian speelde een klasse partij: 120 caramboles in 7 beurten uit met 2 series van 44 erbij. Goed gedaan, topper.

Eppe speelde de tweede partij. Tot aan de rust ging het moeizaam. Na de peuk speelde hij een goede tweede helft en maakte de partij met een serie van 11 uit. Mooi gedaan, jong.

Ruben speelde de derde wedstrijd van de avond en deed dat ook prima: 90 caramboles in 16 beurten met een eindserie van 31. Klasse Ruben, ga zo door.

Dus de 36 punten waren binnen. Goed gedaan, jeugd. Nova 2 staat nu strak bovenaan. Het kan haast niet meer mis gaan. Waar is dat feestje? Ik denk bij Eppe. Volgende week dinsdag spelen we bij Heydemann in Losser.

Nadat we de koffie hebben genuttigd begonnen we de 1e partij. Erik mocht het tegen Raymond Schuite gaan opnemen. Raymond die mank aan het biljart verscheen door een ontsteking wist vanaf het begin de partij te domineren. Erik wist het spel niet te keren. In 24 beurten maakt Schuite de partij uit. Erik krijgt nog 6 wedstrijdpunten.

Dan mag Christiaan van Dam het opnemen tegen Eppe. De eetrste 4 beurten heeft Eppe nog geen punt. In de 5e beurt maakt hij een goede serie van 15 gevolgd door 10 en 5. Christiaan blijft mooi meelopen. Echter weet hij de partij naar zijn hand te zetten en maakt hem in 18 beurten uit. Eppe krijgt 7 wedstrijdpunten mee.

Dan is het de beurt aan onze King Thom van Doorn die ten strijde kan gaan tegen Eef Pril. Thom gaat goed van start en laat Eef achter de feiten aan hobbelen. Tot 17 beurten en toen kwam de kentering van de partij en bleef Eef presteren en wist uiteindelijk de partij te winnen in 26 beurten. Teleurgesteld bleef Thom met 6 punten en een rolletje King zitten.
Eindstand 19-36 voor Nats.

Café de Grens ontving de spierbundels van Nova 5 op deze vrijdagavond. Anne, Tom en Michael mochten daar de punten ophalen. Maar eerst de rookruimte van binnen bekijken. Nu kan het nog.

Tom speelde de eerste partij tegen Peter Gordt. Hier kunnen we kort over zijn. Tom was een paar maatjes te groot en speelde een puike partij. Uit in 22 beurten en een moyenne van 1.954. De eerste 12 zijn binnen. Olé!
Daarna mocht Michael aan de bak tegen Frans Bos. Ook hier kunnen we kort over zijn. Frans kreeg op de broek omdat Michael de partij uitmaakte in 25 beurten. Opnieuw 12 punten. Zozo!

Tot slot ging Anne de strijd aan met John Albers. De eerste 15 beurten was Anne's spel prima en in gedachten schreven we de 12 punten alweer bij. Tot opeens de klad erin kwam. John maakte zijn serietjes en Anne leek het spoor bijster. Helaas voor Anne en ons werd dit een nederlaag. Toch nog 8 wedstrijdpunten.

Eindstand: 22 - 32 in het voordeel van Nova. Subtop.

Afgelopen dinsdag speelden we thuis de verplaatste wedstrijd tegen Minkmaat.

Anne speelde de eerste partij tegen Freddy Teesink.  Beide heren hielden elkaar gedurende de hele partij redelijk in evenwicht. Helaas miste Anne de nabeurt om gelijk te spelen. 9 punten.

Tom mocht vervolgens tegen Frank Smeets om de punten strijden. Onze voorzitter had een lastige avond en kwam maar niet op dreef.  In beurt 28 maakte Frank de partij uit en gunde Tom nog 7 wedstrijdpunten.

Jeroen speelde de laatste partij tegen Chris Wentink. Jeroen speelt een goed seizoen en ook vanavond trok hij de overwinning dankzij een sterk slotakkoord binnen. 12 punten en een prima moyenne voor Jeroen.

Eindstand: 28 - 33 helaas in ons nadeel.

Dinsdag gingen we met Nova 2 naar de Haven in Hengelo om onze koppositie te handhaven en dat lukte prima. 36 punten erbij. Jacob wint in 19 beurten met een serie van 47. Rene bleef weer ongeslagen. In 31 beurten won hij en met een serie van 38 maakte hij zijn partij uit. Ruben speelde de derde partij en die speelde een knappe partij. Uit in 12 beurten met een serie van 26 en een moy van 7,59. Klasse.

Ruben we hebben niet alleen veel caramboles gemaakt maar ook alle drie veel geteld. We liggen goed op schema voor het kampioenschap.

Café Ossenvoort was deze maandag het strijdtoneel voor het onderlinge treffen van ons tegen BV'74. De nootjes in de flesjes stonden al op tafel, de lakens schitterden in het helderste blauw en alle ogen van de aanwezigen waren gericht op de atleten en het scorebord.

De eerste partij ging tussen Ronald en Brian Meulenbelt. Brian speelde prima maar Ronald kon lang meekomen. Na een serie van 16 leek echter bij Ronald de geest wel uit de fles. Brian hield daar geen rekening mee en besloot om de partij uit te maken in beurt 20. 7 wedstrijdpunten voor Ronald.

Kort daarop stonden Janny en Henk Bloemendaal aan tafel om hun onderlinge partij te beginnen. Henk speelde eerder dit seizoen een superpartij tegen Janny (uit in 15 beurten) en dat werd uiteraard nog even aangehaald. Deze avond liep het echter anders. Janny was de baas en Henk probeerde in het spoor te blijven. Daarbij zat het af en toe wat tegen. Toch werd er aardig gespeeld door beide strijders. Totdat de rode bal strak in de hoek ging liggen en beide spelers daar een beetje knorrig van werden. Met name ook omdat het 5-6 beurten duurde voor Janny besloot om 'dan maar van rood' te spelen. Sportief! Uiteindelijk won Janny de partij. 12 punten erbij.

De afsluiter van de avond was Michael tegen Elif Gulden. Elif speelde rustig maar miste gewoonweg (soms met pech) teveel ballen. Michael profiteerde daar dankbaar van en maakte de partij uit zonder al teveel malle fratsen in beurt 21. 12 punten!

Eindstand: 23 - 31 in ons voordeel. Wij geven de strijd om de titel nog niet op. Volgende week komt de koploper op bezoek in Overdinkel.

Afgelopen dinsdag speelden wij thuis tegen de heren van 't Centrum. Op papier nog geen makkelijke wedstrijd en in de praktijk viel dat ook best tegen.

Janny speelde de eerste wedstrijd tegen Cor Hammer. Cor begon prima aan de partij en Janny kon slechts proberen te volgen. Dat lukte niet altijd en daar geven wij het gebrek aan mooie aanspeelballen de schuld aan. Een goede eindsprint zorgde ervoor dat Janny toch nog 8 wedstrijdpunten meekreeg.

Aansluitend mocht Michael het opnemen tegen Henk Zekhuis. Dat werd een heel vervelend potje. Henk speelde vanuit de verdediging. Michael kwam niet aan biljarten toe en had maar liefst 26 streepjes verzameld in 42 beurten. 3 caramboles tekort, 9 wedstrijdpunten. Een avond om snel te vergeten.

Dan moest Andre maar winnen van Harm Kuipers. Beide spelers hielden elkaar gedurende de hele partij in evenwicht. Harm was de eerste die uitging. Andre moest er nog 1 maken en die maakte hij feilloos in de nabeurt. 11 punten.

Eindstand: 28-35 in ons nadeel. Daarmee blijven we op de 4e plek staan, op 18 punten van de lijstaanvoerder met nog 7 wedstrijden in het verschiet. De huidige lijstaanvoerder kunnen we bovendien nog in ons thuislokaal de oren wassen.

Maandag speelden we onze thuiswedstrijd tegen BV'74 uit Enschede.

Jacob speelde de eerste wedstrijd tegen de schilder Gert Jan de Vries. Altijd een lastige tegenstander. Niet alleen op biljartgebied maar daar ook omheen. Tijdens mijn partij zong hij de liedjes van de muziek die werd gedraaid vrolijk mee. Af en toe was het wel een beetje vals. Ik had liever dat hij helemaal niet meezingt maar ja, zal er wel bij horen. Zal hij wel hebben geleerd toen hij arbiter is geworden. Jacob speelde gelijk in 20 beurten door dat de schilder in de nabeurt 75 maakte. Knap werk, schilder.

Ruben kwam hierna aan tafel en won de partij in 29 beurten tegen Han Kleinsman, onze welbekende districtsecretaris. Ruben begon sterk in het begin maar zakte later weg. Maar toch 12 punten voor hem en voor het team en dat is ook belangrijk als je bovenaan staat.

De laatste partij ging tussen Rene en Jelle Smits. Zou de ongeslagen status gehandhaafd blijven voor onze Rene? Het ging moeilijk in begin maar hij won toch door zijn ervaring ruim van Jelle in 19 beurten. Jelle nam 69 caramboles van de 130 mee naar BV in Enschede.

Totaal uitslag was dus: 35 voor ons en 25 voor BV. Voor ons prima en ook goed voor Nova 1 voor plaats 2 dat ook recht geeft om mee te doen aan de gewestelijke finale op 12 mei a.s.

Op donderdagavond speelden we in Oldenzaal met Ronald, Tom en Michael. Om nog een kans te maken op de titel moesten we een goede score neerzetten.

Michael mocht de aftrap verrichten tegen Peter Mantoua. Peter ging goed van start, waar Michael nog zoekende was. Dat duurde gelukkig niet al te lang. Met een paar serietjes wist Michael de partij naar zich toe te trekken. Uit in 27  beurten en 12 wedstrijdpunten zijn binnen.

Daarna mocht Tom tegen Harry Loring. Harry ging prima van start, terwijl de diesel van Tom nog een paar beurten niet op gang kwam. Echter vocht Tom voor wat hij waard was en wist in een uiterste krachtinspanning alsnog de partij te winnen. 12 punten. Dit terwijl niemand halverwege nog een kans gaf voor een overwinning voor Tom. Veerkracht!

Tot slot mocht Ronald strijden tegen Andreas Schothuis. Een spannende partij die helaas op enkele caramboles verloren ging. Toch 9 wedstrijdpunten.

Eindstand: 29 - 33 in het voordeel voor Nova 4. Daarmee staan wij op de 4e plek, maar slechts 12 puntjes achter op de nummer 1 met nog 8 wedstrijden te gaan.

Afgelopen woensdag speelden we tegen de Grens 2. Zij hadden de laatste 4 wedstrijden gewonnen met 36 punten en waren daarmee een concurrent aan het worden voor Nova 1 en Nova 2, dus er moest wat gebeuren.

Het begin werd 12 punten voor hun en maar 6 voor ons. Ruben verloor namelijk met 80 tegen 59 in 15 beurten.

De tweede partij ging tussen André Bruins en Jacob. André maakte me al scherp voor de partij door te zeggen dat hij dit jaar nog niet had verloren en dat moet je niet tegen mij zeggen. Dus Jacob won in 16 beurten. 220 om 127 en 12 punten voor Nova 2.

De derde partij werd gespeeld tussen de ongeslagen Rene en Jan Nijenkamp. Jan had totaal geen kans tegen Rene. Uitslag werd 180 om 72 in 17 beurten en weer 12 punten voor ons.

Eindstand totaal werd dus: 30-24 voor Nova 2.

Deze maandag speelden de ruwe bolsters van Nova 5 de moeder aller derby's. Namelijk tegen speellokaalgenoot OBK. Het was op papier een uitwedstrijd wat inhoudt dat tellen en schrijven niet in het takenpakket zit. Lekker toch.

Anne speelde tegen Gerty Hardeman, 47 tegen 37 caramboles. Beide heren begonnen voorzichtig aan de partij. Tot beurt 20 liep het gelijkop, wat niet goed is omdat Anne er 10 meer moet maken. Met een serie van 11 in beurt 21 zette Anne dit ongemak recht. Gerty liet zich echter niet uit het veld slaan en maakte de partij uit in beurt 29. Anne moest er nog 1 in de nabeurt en die maakte hij. Uiteraard. 11 punten voor beide teams.

Daarna mocht Tom het uitvechten met Matje Scheffer. 43 om 35 caramboles. Noteren: 2. Streep. Streep. Streep. Streep. 1. 1. Streep. Streep. Samengevat: de start van Tom was geen reden voor een feestje. Tom ging er even goed voor zitten en maakte telkens een paar caramboles in de volgende beurten, zodat het scoreverloop in ieder geval in evenwicht was. Ondertussen maakte Matje nog een serie van 10. Tom besefte dat het 5 voor 12 was en met alles wat hij in zich had (nooit opgeven) wist hij de partij toch nog uit te maken met een paar goeie beurten. Matje moest er 2 in de nabeurt om gelijk te komen. Deze maakte hij zonder blikken of blozen. 11 punten voor beide teams.

Tot slot speelde Jeroen tegen Herman Wilmink. Jeroen is dit jaar de stabiele factor in Nova 5. Wint het gros van zijn partijen. Zo ook deze avond tegen Wilmink. Jeroen speelde zijn moyenne en Herman kwam niet aan de bak. Gewoon 12 punten. Netjes.

Eindstand: 27-34 in het voordeel van Nova 5. Plek in de subtop.

Deze vrijdagavond stond een thuisduel tegen BCA op het programma.

De wedstrijd werd geopend door Anne en Pauline Gerritsen. Anne heeft zijn vorm weer gevonden na een wisselvallige eerste seizoenshelft en speelde vanavond ook een prima partij. Pauline kon niet aanhaken en in beurt 22 maakte Anne de winnende carambole. Moyenne 2.136. De eerste 12 zijn binnen.

Hierna was het de beurt aan Fred Olde Kalter tegen onze Tom. Tot beurt 17 ging het gelijk op, waarna Fred versnelde. Tom, niet onder de indruk, wachtte zijn kansen af en die werden ook benut terwijl de motor bij Olde Kalter haperde. De eindsprint was echter weer voor Fred, maar het was net te laat. Tom won deze spannende partij waarmee opnieuw 12 punten werden bijgeschreven.

Tot slot mocht Jeroen aan de bak tegen Jolanda van den Boogaard. Jolanda heeft dit seizoen slechts 1 keer gewonnen, daar waar Jeroen weinig steekjes laat vallen. In tegenstelling tot voorgaande partij is deze pot dan ook geen moment spannend geweest. Jeroen speelde rustig en precies en maakte de partij uit in beurt 21. Met een moyenne van 1.857 kreeg hij loon naar werken en, ook niet onbelangrijk, wederom 12 punten voor Nova 5.

De volle bak dus; eindstand: 36 - 17.

Deze dinsdagavond speelden we met een alternatieve opstelling. Janny, Andre en Ronald waren geveld door griep, carnaval en andere sociale verplichtingen. Tom en Anne vielen in en deden dat met flair en elan. Op het programma stond wederom een derby en wel tegen 't Spoortje.

Eerst de beurt aan Anne tegen Marc Burink. Beide liefhebbers van een andere spelsoort maar vanavond voor het eerst tegen elkaar, een pot Libre. Marc was dit seizoen 3 keer als invaller aan tafel verschenen en van zijn prestaties in die wedstrijden zijn ze bij 't Spoortje nog niet onder de indruk. Anne speelde de laatste weken voortreffelijk. Beide spelers speelden alsof ze snel naar huis wilden. Series van 11, 12 en 13 werden neergelegd. Marc trok echter aan het langste eind. 43 caramboles in 16 beurten. Anne kreeg er 40 mee en won nog 8 wedstrijdpunten met een moyenne van 2.500. Tja.

Aansluitend Tom tegen Jonnie Akkerman. Na een paar beurten werd al duidelijk dat Tom de wedstrijd in zijn greep had en dat Akkerman zijn plannen voor de volle winst maar een week moest uitstellen. Uit in 21 beurten en een moyenne van 2.047. 12 wedstrijdpunten voor de charismatische mannen van Nova 4.

Tot slot Michael tegen Robert Post. Robert, zonder sokken, speelde prima en na een aantal beurten gaf geen van de aanwezigen nog een cent voor de winkansen van Michael. Maar toch, de buit is pas binnen als de laatste bal gemaakt is. Robert miste en miste en miste en miste tot slot een dot van een kans in beurt 28 waarna Michael de partij uiteindelijk uitmaakte met een serie van 5. 12 wedstrijdpunten in de tuk.

Eindstand: 32-25 voor Nova 4. De strijd om de titel is nog niet gespeeld. We houden druk op de ketel.

Nova 2 tegen Nova 1 stond gepland stond op Rosenmontag maar werd daarom gespeeld afgelopen vrijdag.

Jacob verloor van Jeroen 220 om 199 in 20 beurten. Hoogste serie van Jacob was 40 en van Jeroen 68.

Hierna speelde Eppe voor Nova 2 tegen Frank. Ze speelden allebei een klassepartij. Eppe maakte 80 caramboles in 14 beurten en Frank had 77 caramboles mee.

De laaste partij ging tussen Brian en Ruben. Brian won in 16 beurten zodat de einduitslag 33-30 werd voor Nova 1. Op dit moment staan we 1 en 2 in de stand. Vasthouden jongens.

Op deze donderdagavond snelden wij naar Enschede-Zuid om onze partijen te spelen in een sportcomplex waar de café-ambiance die onze biljartsport kenmerkt, schittert door afwezigheid. Een stuk of 5 tafels, de bar lag 100 meter verderop, geen muziek en barpersoneel die je een aangetekende brief moet sturen om een glaasje drinken te krijgen. Barre omstandigheden dus. Verder moesten we het helemaal zelf doen. Met onze keu en biljartskills.

De ontvangst door de mannen van Twentehallen was hartelijk waarna Ronald de wedstrijd mocht openen tegen Ramon Busschers. Ronald kwam amper in de wedstrijd, maar daar kreeg hij ook geen tijd voor. Busschers speelde de beste partij van zijn seizoen en na 17 beurten was het afgelopen. 4 magere wedstrijdpunten voor ons.

Een wandeling van 400 meter om een sigaretje te roken later, pakte Janny de keu uit om Arend Ossel dapper weerstand te bieden. Ossel nam zorgvuldig de tijd tussen elke combinatie en trakteerde oons Janny op een paar pittige figuren. 30 tergend langzame beurten later stond de eindstand op het bord. Twee caramboles te weinig voor Janny, dus 9 wedstrijdpunten.

Wederom de jas aan, broodtrommeltje mee, want er moest natuurlijk gerookt worden. Ondertussen kroop de teleurstelling over het verloop van deze avond tussen de oren van Michael, die de eer mocht redden tegen Wilton Jongmans. In het begin waren beide spelers vooral bezig met hun eigen spel. Naarmate de partij vorderde, leek het vooral een kwestie van een zo'n ruim mogelijke bal overlaten. De feestvreugde die toch al niet erg hoog was, werd er niet beter op bij Michael. Om een dramatisch verhaal niet onnodig lang te maken: Wilton won de partij en Michael pakte met een hoge bloeddruk zijn keu in de tas. 7 wedstrijdpunten en de teleurstelling op zijn bolle toet bleef nog enkele uren hangen.

Resumerend: 36-20 voor de Sporthalbewoners tegen de kroegtijgers. De titelaspiraties staan voorlopig in de ijskast.

Op deze woensdagavond gingen we als koploper naar de Grens in midden-Enschede. Raar hè, een grens in de stad. We gingen maar niet zo vroeg deze keer omdat het altijd laat open is, zodat we pas konden beginnen rond 19.30 uur, terwijl voorgeschreven is om 19.00 uur te beginnen. Oké, zal wel de moderne tijd zijn.

Nu de wedstrijd zelf. Rene speelde een heel mooie partij tegen Marcel Buhrmann. Rene was uit in 9 beurten met een serie van 79. Klassepartij, Rene. Marcel maakte in de nabeurt nog een serie van 32 zodat hij 65 caramboles maakte in 9 beurten. Ook een goede partij van hem.

De grieperige Ruben speelde de tweede partij van de avond. Hij was niet in goede doen en verloor in 26 beurten van Frank Kleinsman. Ruben had 80 caramboles mee.

Jacob speelde de laaste wedstrijd van de dag tegen Corrie Buhrmann. Het was wel een slopende partij dat niets met kader te maken had. Gewoon slecht. Door vechtlust en proberen zo doelmatig de caramboles te maken won Jacob in 26 beurten.

Totaal als team haalden we dus 32 punten en dat is heel goed voor de koploper Nova 2. we liggen op schema.

Vorst en kou trotserend koersten de mannen van Nova 5 deze dinsdagavond naar Café de Boemel, in Delden voor een uitwedstrijd tegen de Deldense Biljartclub 2000.
Anne, Jeroen en Michael werden gastvrij onthaald door de uitbater en de drie tegenspeelsters van die avond.

Anne, die de vorige wedstrijd een uitstekende indruk achterliet, mocht als eerste van start tegen Jessica van den Bos-Haverkate. 47 om 45 caramboles. Van begin af aan nam Anne de leiding en Jessica kom amper in haar spel komen. Na 16 beurten was het gedaan. Een moyenne van 2.937, een hoogste serie van 12 en de eerste zege van deze drieluik was een feit. Petje af, ouwe reus.

Fleur van Rossem en Michael, die Tom bij afwezigheid verving, speelden vervolgens de tweede partij van de avond. 39 om 39 caramboles. De eerste 5 beurten waren nog aftastend en daarna begon Michael puntjes te maken. Na 21 beurten had Michael zijn eindtotaal op het bord staan. Moyenne 1.857 en opnieuw 12 wedstrijdpunten in de pocket. Netjes, bolle.

Tot slot stonden Jeroen en Laura Vrielink aan tafel. Met een tussenstand van 24-8 was de overwinning al veilig gesteld en het was aan Jeroen gelegen om de avond met een gouden randje op te sieren. Beide spelers hielden elkaar in bedwang gedurende de hele partij. Helaas kwam Jeroen op het einde toch 5 caramboles tekort. Edoch met 8 wedstrijdpunten werd daar geen traan om gelaten.

Eindstand: 20 - 32 in het voordeel van de krachtpatsers van Nova 5. Vrijdag 16 februari speelt dit team thuis tegen BCA Almelo. Komt dat zien, komt dat zien.

Deze vrijdag kwam koploper De Haven op bezoek. Vol zelfvertrouwen. Maar in Overdinkel zijn gekkere dingen gebeurd. Niemand, maar dan ook ècht niemand komt hier zomaar even wat punten ophalen.

Jeroen speelde tegen Arie Benard. Arie speelt een stabiel seizoen met slechts 2 nederlagen. Maar Jeroen staat dit seizoen ook zijn mannetje met slechts 3 nederlagen. Daar waar Jeroen zijn caramboles pakte, kwam Arie niet lekker uit de verf. Uit in 31 beurten en 12 punten voor de dappere strijders van Nova 5 mochten worden bijgeschreven.

Tom mocht vervolgens de oren wassen van Eric van Dam, die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. Eric kan niet met genoegen terugkijken op zijn seizoensdebuut, want onze voorzitter speelde zoals wij hem kennen. Zijn tegenstander kreeg geen poot aan de trapper. Tom sloot de partij af in 24 beurten en met 12 wedstrijdpunten en een moyenne van 1.791 smaakte dat sjekkie prima.

Anne Edelenbosch, dit seizoen nogal wispelturig, mocht het deze avond uitvechten met Erik Jan Paalman. Paalman speelde prima maar op Anne was deze avond geen vat te krijgen. Hij heeft met deze partij hopelijk alle schroom van zich afgeworpen voor de rest van dit seizoen en trok de winst overtuigend naar zich toe. Uit in 19 beurten en met een moyenne van 2.473 verdient deze jofele gast een schouderklopje. De volgende keer als je hem ziet... gewoon doen!

Eindstand: 36 - 19. De Haven verslikte zich in de veerkracht van Overdinkel. Taxi!

Op deze dinsdag speelden wij thuis de derby tegen Pomerans dat opereert in de onderste regionen van de ranglijst. Een mooie gelegenheid om een sprintje te maken naar de top van de ranglijst.

André mocht de openingsdans doen met Diana Weber. En dat werd een houterige dans voor onze normaal-zo-soepel-in-de-heupen-zijnde vriend. Diana trok de overwinning naar zich toe in 34 beurten, Andre achterlatend met 6 wedstrijdpunten. Geen begin om in onze handen te wrijven van opwinding.

Nee, dan Michael. Net terug van een weekendje bandstoten had deze gast de driehoekjes nog vers in het geheugen en daarvan is Olaf Belitz inmiddels ook op de hoogte gebracht. Met 1 schamel streepje op het scoreformulier legde Michael een berepartij neer. Uit in 12 beurten en een moyenne van 3.250! Jonge maagden wierpen zich voor zijn voeten en niemand kreeg de lach van zijn gezicht, die avond.

Nadat de kat op de bak was gezet, kwam Janny aan tafel. Pomerans had voor de gelegenheid Albert van Veen meegenomen. Albert is een driebander die het derde weekend van februari het NK Driebanden Groot derde klasse gaat spelen. Leuk voor hem natuurlijk, maar vanavond toch minder leuk voor Janny. Bij een gemiste bal lagen de ballen zó ruim dat Janny gedwongen werd tot improviseren. Janny kwam uiteindelijk 7 caramboles tekort en mocht met 8 wedstrijdpunten de keu laten afkoelen van zoveel gedwongen geweld.

Helaas een vooraf door mij niet ingecalculeerde nederlaag: 26 - 27. Wij laten een klein veertje op de ranglijst en zakken naar de 4e plaats. Maar veeg rap die tranen van je wangen, het is nog steeds spannend in onze poule.

Een op zijn minst gezegd bijzondere avond. Het is een koude avond. Jeroen die met Frank meerijdt, parkeert zijn auto. Amper 5 seconden later parkeert Brian zijn auto ook. Mooi op tijd voor een hopelijk leuke biljartavond. De tegenstander van de avond is niemand minder dan het team van Trek op! Een team met 3 ervaren en goede spelers in de gelederen.

Bij binnenkomst worden we begroet door "Catweasel" Wim Morsink. Hij geeft direct aan dat de nummer 1 wat later is. Geen probleem, dan beginnen we met de nummer 3 of 2. Bij binnenkomst in de biljartarena missen we Remco Schothuis. Na enkele seconden zoeken is hij gevonden. Hij is de biljarttafel aan het stellen. Sinds de nieuwe eigenaresse op de lokaliteit zit, worden de biljarttafels veel heen en weer gesleept met als resultaat dat de biljarts zo krom zijn als een hoepel.

Wim en Brian stoten diverse ballen over de lengte van het biljart om vervolgens Remco aanwijzingen te geven over waar er een aanpassing gedaan moet worden. De tafel liep na 10 minuten eindelijk recht....in de lengte. Wim zegt prima nu kunnen we eindelijk beginnen, waarop Brian antwoordt: "De lengte is nu prima maar zouden we niet even kijken over de breedte van het biljart?". Wim besluit een bal te spelen over de breedte van de tafel en ja hoor.. Bal loopt bij terugloop van de tegenoverstaande band ongeveer 2 diamonds af.

Remco geeft aan hier niet te willen spelen en besluit te bellen met Concordia (Denekamp).  De telefoon wordt niet opgenomen. Jeroen en Brian rijden even snel heen om te kijken of ze geopend zijn. Helaas, alles donker. Bij terugkomst in Beuningen toch maar weer verder met het stellen van het biljart. Na wikken en wegen is het gelukt.

De 1e partij begint: Wim tegen Frank. Frank mag proberen de 80 caramboles bij elkaar te spelen tegen de altijd gevaarlijke Wim. Frank loopt eigenlijk de hele partij tegen een achterstand aan te kijken en kan het helaas niet maken tegen Wim. Strijdend ten onder. 7 partijpunten is een prima resultaat.

De 2e partij van de avond staat op het programma. Voormalig uitbater Remco Schothuis tegen Brian. Remco wint de trekstoot en kiest ervoor om zelf te beginnen in wat later een prachtige partij wordt. Zowel Remco als Brian zijn niet bang elkaar te laten biljarten. De een na de andere mooie aanvangsstoot ligt klaar als er gemist wordt. Remco speelt een prima partij maar kan het niet maken tegen een goedspelende Brian. Brian heeft zijn 120 caramboles in 11 beurten bij elkaar met de volgende series: 10, 11, 25, 5, 5, 6, 3, 8, 15, 15, 17 en uit. Een prima partij van beide heren en een genot voor het oog van alle spelers.

De laatste partij van de avond is die tussen Jeroen en Jan Lubbelinkhof. Jan een ervaren kadrist. Hij verliest de trekstoot en Jeroen kiest ervoor zelf te beginnen. Een partij die stroef begon. De eerste 6 beurten waren niet hoogstaand. Dan uit het niets de 7e beurt waar Jeroen de ballen verzamelt en ze omtovert naar de Série Américaine. De serie begint 10..20..30 etc. 100..110..120..130..140..145.... Jeroen vraagt of Remco de ballen op kan poetsen. Jan zegt: "ik doe het wel".  In de tussentijd gaat iedereen roken. Een sigaret later is iedereen weer in de zaal waar Jeroen verder gaat met zijn serie. Helaas eindigt de serie met 154 caraboles. Een prachtige serie. Jan komt met nog enkele series aardig in de buurt, maar kan geen bedreiging meer vormen voor Jeroen. Jeroen heeft zijn 220 caramboles bij elkaar in 14 beurten.

Een mooie avond eindigt in een 31-25 overwinning voor Nova va va va

Nova 2 speelde gisteren tegen EGB. Het was een zeer slechte wedstrijd van beide kanten. Dit is in feite geen verslag waardig, maar toch...

Jacob won in 18 beurten van Richard de Jong.

De tweede partij werd gewonnen door Ruben in 37 beurten en in de derde partij van de avond werd er een gelijk spel gehaald door Rene tegen Rommie Oosten in 34 beurten.

Dus totaal 35 punten voor ons en 26 voor EGB. Bijna had Rene de ongeslagen status verloren, maar nee hoor.... met een gelijk spel bleef hij ongeslagen. Knap werk, Rene! Nu in 19 wedstrijden gespeeld door hem in dit seizoen het maximale aantal caramboles van 3260 gemaakt en 227 punten van de 228 behaald. Wat een topper!

Voorlopig staan we mooi op de eerste plaats. We proberen dit vol te houden.

Omdat het deze avond niet anders kon, moesten wij gebruik maken van een reservespeler.
Na de tegenstanders om even na half 8 te hebben begroet, beginnen we aan de 1e partij. Onze debutant Ruben de Vries neemt het op tegen Jan Hendrik van der Molen. Ruben speelt een sterke pot en laat Jan Hendrik achter de punten aan lopen. In 14 beurten maakt Ruben de partij uit met een moyenne van 6.428. De medestrijder krijgt nog wel 4 wedstrijdpunten mee.

De tweede partij word gespeeld door Eppe vs Ron de Klerk. Nadat Ron en Eppe klaar zijn met inspelen trekt er een blaaskapel met een paar carnavalsfiguren het café binnen met veel muziek. Nadat Ron de afstoot mist begint Eppe sterk met een serie van negen. Eppe regeert de wedstrijd sterk en laat Ron op een hele grote achterstand. Eppe weet de partij uit te maken in 13 beurten. 5.000 moyenne is een best resultaat en Ron haalt met 18 caramboles toch nog 3 wedstrijdpunten voor zijn team.

Last but not least onze Thom die het mag opnemen tegen Wim Heuker. Het is een partij die redelijk tegen elkaar opgaat. Na een paar beurten een beetje te hebben gemosterd weet Thom de partij in de 23e beurt uit te maken met een serie van 14. Zijn tegenstander krijgt 8 wedstrijdpunten mee en zo is de stand 36-15 voor het aanstormende talententeam 3 van Nova 88.

Thuiswedstrijd voor Nova7 vs Mekkelholt 5.

Onze eerste man, Henk, mocht aantreden tegen Dini Mannesen. Henk zat lekker in zijn partij tegen Dini maar af en toe zat het hem ook wat tegen. Met een mooie serie van 8 wist Henk de eerste 12 punten te pakken voor Nova 7. Henk maakte de partij uit in 27 beurten en een moyenne van 1.666. Dini kreeg maar 6 punten mee voor Mekkelholt.

Na een kleine rookpauze mocht onze tweede man aantreden en dat was Arendjan. Arend mocht spelen tegen Els de Graaf. Arend zat wel lekker in zijn spel tegen Els, zo was Arend bezig met een serie totdat er opeens een Prins Carnaval binnen kwam met muziek. Maar Arend liet zich niet van de wijs brengen en maakte de partij uit in 22 beurten met een moyenne van 1.500 en pakte zo de tweede 12 punten voor Nova 7 en Els kreeg maar drie punten mee. Zo heeft nova 7 al 24 punten binnen en Mekkelholt maar 9 punten.

Als derde van ons team mocht spelen: Ilke tegen Margo van Hemert. Ilke zat niet lekker in zijn partij tegen Margo waardoor Ilke eerst achter kwam te staan. Later kwam Ilke op gang en wist als eerste de partij uit te maken, maar Margo had nog de nabeurt en moest nog 3 caramboles maken die wist ze ook te maken. Zo is deze partij geëindigd in een gelijk spel dus beide teams 11 punten.

En als laatste mocht de joker van Nova 7 weer aantreden. René mocht spelen tegen Thea van Dam. Thea begon heel slecht aan deze partij waardoor René al snel bij Thea uitliep en de partij uit maakte met een serie van 8. René maakte 31 caramboles in 27 beurten en met een moyenne van 1.148 en zo pakte hij weer 12 punten pakte voor Nova 7 en Thea heeft maar 1 punt mee gekregen.

De eindstand is geworden: Nova 7 47 punten en Mekkelholt 21 punten .

Deze avond gingen de spierbundels van Nova 5 op bezoek bij de rode lantaarndrager uit C3 Poule C, Pomerans.

Onze Jeroen ging van start tegen Annie Schlagheck-Reuvers, altijd lastig. En lastig bleek het. Niet zo zeer dat de overwinning voor Jeroen in gevaar kwam. Maar erg lekker werd er niet gespeeld. Met een moyenne van 0.866 toch 12 punten voor Nova 5. Jeroen pakt zijn partijtjes gewoon, dit seizoen.

Daarna was het de beurt aan Tom tegen Udo. Ook van Schlagheck. Tom begon als een wildeman met 13 in 3 beurten. Daarna een paar streepjes, daarna weer een paar beurten met serietjes. Daarna weer een paar streepjes en daarna weer een reeks met serietjes. Nog een paar keer wat streepjes en toen vond Tom het welletjes.  Uit in 28 beurten en met een moyenne van 1.535 stelde Tom eveneens 12 wedstrijdpunten veilig.

Anne mocht de slagroom op de taart regelen tegen Dietmar Klinge. En als Anne zich ergens in vastbijt, dan weet je het wel. Dietmar is geen moment meer in de buurt geweest van een mogelijke overwinning. Anne uit in 29 beurten, een moyenne van 1.620 en Nova 5 neemt de volle mep mee vanuit Café Heijdemann. Wat wol'n ze dan.

Eindstand: 17 - 36. Een avond met een gouden randje voor Nova 5.

 

"Ons familiehotel is landelijk gelegen in Twente dat bekend staat om haar gemoedelijkheid. Wat U bij ons zeker zult vinden. Prachtige fiets- en wandelroutes of een ritje met de auto zullen U overtuigen hoe rustgevend en rijk aan natuurschoon onze omgeving is. Wij heten u van harte welkom bij Landhotel 't Elshuys."

En welkom geheten werden wij: Ronald, Janny en Michael, door onze tegenstander, ranglijstaanvoerder Tot Ons Plezier.

Ronald mocht als eerste de keu in elkaar schroeven om te strijden tegen Herman Plas. Herman had de opdracht om 43 caramboles te maken tegen de 45 van Ronald.
Deze avond was Ronald in puike vorm. Dubbelrond, keu op de kop, driehoekjes, doorstoottrekballetje van los over 4 bandjes... werkelijk elke truc uit het boekje haalde hij uit de kast om de overwinning veilig te stellen. Met een moyenne van 2.647 maakte Nordkamp de partij uit in 17 beurten. Tegenstander Plas achterlatend met op het nippertje 3 wedstrijdpunten. 12 voor ons! *spierbal*

Koffie, Cola Light, een beugeltje Grolsch en koude gehaktballetjes met mosterd stonden op tafel toen Janny de eer gaf aan tegenstander Ben Lammerink om af te stoten. Lammerink had tot dan toe dit seizoen nog maar 2 keer verloren (waaronder eerder in ons onderlinge treffen tegen Nova's Michael) maar zijn derde nederlaag bleek al snel aanstaande. Stabiele pot van Janny, wederom 12 wedstrijdpunten. Een sensatie bij en tegen de koploper hing in de lucht!

Michael mocht tegen Leonie Lammerink strijden om de laatste punten. Leonie begon voortvarend terwijl Michael speelde als een waanzinnige met een fikse storing in zijn motoriek. Hij kreunde en zuchtte en kraakte als een houten boot. Na 22 beurten had Leonie 31 caramboles tegenover de 14 (belachelijk, ga je schamen) van Michael. De laatste 8 caramboles van Leonie werden gemaakt in 7 beurten. Gelukkig kon Michael er nog 20 maken in datzelfde aantal beurten anders was de afgang compleet geweest. Toch nog 8 wedstrijdpunten. Neus snuiten, balletje met mosterd en de balans kon worden opgemaakt.

Eindstand: 23 - 32 voor Nova 4. Daarmee voeren we de druk op, op de top van de ranglijst. TOP staat nog bovenaan, maar vlak dat talentvolle Nova 4 op plaats 2 niet uit. <3

Op de terugweg stopten wij in Weerselo om een gehaktballetje met pindasaus te nemen. Nu jullie weer.

Gisterenavond werd de topper in de C1 gespeeld tussen Zumpke en Nova 2 in Enter. Zumpke stond op dat moment bovenaan met 7 punten voorsprong.

Jacob speelde de eerste partij kader tegen Anton Zwiers. Anton begon sterk; in 2 beurten 44 caramboles. Jacob stond toen op 3 caramboles maar met 4 series van o.a. 42-44-37-en 61 maakte hij de partij in 12 beurten uit. Anton bleef staan op 94 caramboles maar was wel tevreden.

Rene speelde de volgende partij tegen de altijd lastige Stan Scholten. Met een mooie serie van 108 won ook hij de partij in 24 beurten. Tussenstand op dat moment: Zumpke 11, wij 24.

De laatste partij van de avond werd gewonnen door Ruben; ook in 24 beurten tegen Wim Dofferhof, dus Nova 2 haalde 36 punten en Zumpke 18.

Daardoor staat nu Nova 2 bovenaan met 11 punten voorsprong op Zumpke. Wat kan er dan in 4 uur tijd veel veranderen: eerst 7 achter en nu 11 voor. Een zeer knappe prestatie, dacht ik zo.

Op vrijdag speelde Nova 5 tegen de gasten uit Bornebroek.

Gerard speelde zeker niet onverdienstelijk tegen Sander Berg maar met een moyenne van 1.750 schoot hij flink tekort tegen de 2.812 van zijn tegenstander. 5 wedstrijdpunten. Doej niks an.

Tom Kuijpers nam het daarna op tegen Jochen Hitpass. Spannende partij, gezien de uitslag. Tom kwam er slechts 2 tekort, dus 9 wedstrijdpunten voor onze sympathieke voorzitter.

Tot slot mocht Jeroen tegen Jan Brouwer. Jeroen is aardig op dreef dit seizoen en wint het meerendeel van zijn wedstrijden, zo ook vanavond. 12 punten.

Helaas ging deze wedstrijd verloren met 26-32. Dit seizoen komt Nova 5 maar niet goed op dreef, helaas.

Afgelopen dinsdag speelden we tegen Minkmaat 5. Samen met Minkmaat deelden we de 4e plek met een gelijk puntenaantal dus we waren op voorhand al aan elkaar gewaagd.

Kruyshaar mocht het spits afbijten tegen Burkard Rieck en nam meteen een paar flinke happen. Jammer dat André nog een beetje wegzakte maar in 24 beurten trok hij de partij ruimschoots naar zich toe en met een moyenne van 1.541 mag hij tevreden zijn.

Toen was het de beurt aan Michael om Henk Horstman te bestrijden. Michael was hoesterig, grieperig, snotterig en over het algemeen luk sloerig in de rakkert. Henk had daar niets mee te maken en trok de partij over de streep. Michael mocht de rest van de week uitzieken. Toch nog 9 wedstrijdpuntjes.

Tot slot de partij tussen de twee kopvrouwen: Janny en Trijntje. Trijntje won deze tweestrijd en daarmee hield Janny 8 wedstrijdpunten over.

Eindstand: 29-29 en daarmee houden we elkaar vooralsnog in balans op de ranglijst.

Afgelopen vrijdag hebben wij gespeeld tegen Trek Op uit Beuningen. Ze kwamen met een nieuweling te weten Martin Ros, een oude bekende van Jacob. Hier heeft Jacob mee samengespeeld in div. teams.

Jacob speelde de eerste partij tegen Martin, beiden kader 57/2. Jacob begon sterk en had in 9 beurten al 160 caramboles. Martin stond toen op 50 caramboles. Jacob maakte de 220 uit in 13 beurten. Martin maakte in de nabeurt nog een serie van 55 maar dit was niet genoeg om de 180 caramboles alsnog te maken dus de eerste 12 punten voor Nova 2 waren binnen.

Ruben, onze districtskampioen van de eerste klas moest het op nemen tegen de oude rot Wim Morsink; 100 om 90. Wim begon heel sterk. In 8 beurten was de stand 65 om 25 voor Wim maar Ruben kwam sterk terug als een echte kampioen. Toen Wim op 94 stond, maakte Ruben de partij uit met een serie van 29. Wim had de nabeurt en moest er nog 5 maken maar hij kwam niet verder dan 1 caramboles dus Nova 2 had nu 24 punten.

De laatste partij ging tussen Rene en ex-uitbater Remco Schothuis. Remco speelde nu geen kader meer maar Libre 220 GH voor hem en 180 voor Rene. Rene maakte de partij in 20 beurten uit Remco had er 157 met een hoge serie van 81. Rene bleef dus weer ongeslagen en Nova 2 had de 36 punten binnen. Een knappe presentatie tegen een lastige tegenstander. Nova2 staat nu op plaats 2 en gaat a.s dinsdag naar Enter om de koploper Zumpke te ontmoeten.

Na de medestrijders te hebben begroet beginnen we met de eerste partij van de avond. Henk Klieverink mag het opnemen tegen Eppe. Klieverink begint de partij en mist de afstoot. Dan mist Eppe ook zijn eerste kans. Maar in de tweede beurt begint het bij Eppe te lopen. Eerst komt Henk nog op een kleine voorsprong maar Eppe weet de partij te winnen in 14 beurten met 5 series boven de 10 en de hoogste 16. 12 punten in het zakje.

Dan is het de beurt aan Jan Oonk die het mag aangaan met Jan van der Heijden. Het ziet er in de eerste paar beurten na uit dat ook Jan een magistrale wedstrijd gaat spelen. Echter weet van der Heijden roet in het eten te gooien en laat onze Jan achter de feiten aanlopen. Met een moyenne van 2.705 in 17 beurten weet onze Jan toch nog 7 punten te bemachtigen.

Dan is het de beurt aan Thom die tegen Frans Koehorst mag duelleren. Thom weet de wedstrijd al snel zijn kant op te trekken maar zijn tegenstander geeft echter niet op. Na een serie van 19 is Thom bijna bij de overwinning. Na drie 0 beurten en ff de schouders eronder te hebben gezet maakt Thom de partij uit in 24 beurten.

Eindstand 28-31 voor Nova 3.

Op deze dinsdagavond speelden de grijze rakkers van Nova 5 tegen Tot Ons Plezier in het pittoreske Albergen.

Anne nam het op tegen Bernhard Nieuwenhuis en deed dat niet eens zo onverdienstelijk. Met een serie van 11 in zijn partij kwam hij toch nog 4 caramboles tekort, maar er gloort hoop aan de horizon. Als Anne deze lijn doortrekt gaat hij vanzelf weer partijen winnen. Voor nu 9 wedstrijdpunten.

Dan Tom. Tom speelde tegen Maurice Klein Woolthuis. Tom begon als een diesel en dan weet je het wel. Traag op gang, maar eenmaal warmgedraaid vielen de caramboles als goedbelegde broodjes in zijn schoot. Een vergelijking die nergens op slaat, maar dan staat er tenminste wat. Gewoon een stabiele pot en 12 wedstrijdpunten in de tuk. Kacheng!

Jeroen Spoelstra en Arie Foekens zouden deze avond de overige punten verdelen. Hoewel...verdelen...  Jeroen won de partij overtuigend. Arie had weinig in de melk te brokkelen, zogezegd. 12 wedstrijdpunten erbij en de terugreis naar Overdinkel werd lachend doorgebracht. In Albergen bleef de tegenstander beteuterd achter.  Snap ik best.

Eindstand: 26 - 33. Daarmee neemt Nova 5 een anonieme 10e plaats op de ranglijst in, maar het seizoen is nog niet voorbij. D'ran!

De eerste wedstrijd van 2018 werd gespeeld bij 't Wilbert. 'Gelukkig Nieuwjaar' zus, 'Beste wensen' zo en de ballen werden opgezet ter vermaak van onszelf en het tweekoppig publiek.

Janny mocht met een verhoging van 2 intervallen aantreden tegen Martin Markerink. Martin begon als een bezetene ballen te maken, soms beheerst, vaker met een flinke knots, maar ze deden het. En wanneer Martin miste, dan bleef er een pittige bal voor Janny over. Het is dat Janny nog een flinke eindsprint inzette wat haar 8 wedstrijdpunten opleverde met een moyenne van 1.461.

Een brokje kaas en een plak worst later bond Tom (1 interval verlaging) de strijd aan tegen Herman van Engelen. De partij ging in het begin redelijk gelijk op maar Tom kwam steeds beter in zijn spel. Met een moyenne van 1.653 maakte Tom de partij uit in 26 beurten en kon hij 12 wedstrijdpunten bijschrijven voor Nova 4, de groeibriljant van het district.

De avond werd afgesloten met het duel tussen Michael (1 interval verhoging) en Melis Markerink. Melis kwam goed uit de startblokken en stelde daarmee Michael mentaal enigzins op de proef. Allemaal leuk en aardig maar na 24 beurten maakte Michael de partij wel uit met een moyenne van 1.625. 12 wedstrijdpunten voor Nova 4. Met opgeheven hoofd en hand verlieten wij het etablissement aan de Oude Bornseweg.

Eindstand: 27 - 32. We zijn weer begonnen.

Op een, voor de tijd van het jaar, aangename donderdagavond togen we met Nova 4 naar Café Minkmaat waar Thea de worsten al sissend en spetterend in de braadpan had liggen.
We speelden daar onze thuiswedstrijd van een dag later, maar door magische handen zijn zowel de locatie als de speeldatum verzet. Dit stoppen we in de doofpot uiteraard. Om maar te zwijgen over de laatste wedstrijd van dit seizoen waar we dit kunstje opnieuw zullen uithalen.

Janny en Robert Plate begonnen de eerste partij. Het was allemaal niet zo best met Janny en Robert kende geen meelij. Na 29 beurten hield Nova 4 slechts 6 wedstrijdpunten over. Neus snuiten en doorgaan.

Vervolgens mocht Michael de wei in tegen Harrie Spin. Harrie gaf na zijn gewonnen trekstoot de eer aan Michael om te beginnen die dit kadootje dankbaar in ontvangst nam en de eerste beurt met 5 caramboles afsloot. Harrie zuchtte en steunde vervolgens de rest van de partij, terwijl hij helemaal nog niet zo slecht speelde. Alleen trof hij een Michael die op dreef was en hier en daar met kleine serietjes het ritme van de partij aangaf. Volgende keer beter Harrie! Je kan niet altijd zes gooien. Michael ging uit in 21 beurten en met een moyenne van 1.761 mocht Nova 4 zich warmen aan 12 wedstrijdpunten.

Good old André nam toen vervolgens de biljartkeu op om Jonny Poorthuis een lesje te leren. Jonny had echter andere plannen. André draaide tot nu toe een seizoen met veel overwinningen dus deze avond mocht hij rustig een steekje laten vallen. Die steekjes die hij overhield waren uiteindelijk nog 4 wedstrijdpunten waard.

Eindstand: 30 - 22 in het nadeel van ons. Volgend jaar weer aan de bak, en wel op 8 januari bij 't Wilbert.

Wat een mooie avond had moeten worden, eindigde in een teleurstelling.

De 1e partij van de avond was de partij van Brian tegen Marcel Buhrmann.
Brian wint de trekstoot en kiest er voor zelf te beginnen. Na een goede afstoot lagen de ballen zeer gunstig, echter de 2e carambole is op een haar na mis en Marcel krijgt een mooie aanvangsstoot. Vanaf beurt 1 loopt Brian achter de feiten aan, de partij wordt terecht gewonnen door een goed spelende Marcel met 100 - 57 in 15 beurten. Brian krijgt 6 punten mee en heeft hier vrede mee. Ook is Brian zeer blij met de verhoging die hij gaat krijgen in de 2e seizoenshelft, namelijk van 90 naar 120! caramboles.

De 2e partij is die van Jochen en Frank Kleinsman. Een partij die zeer slecht werd begonnen door beiden, werd een martelgang,
Jochen die niet in de partij kon komen ging geforceerd stoten en verloor terecht van Frank. 2! hele bijzondere dingen hebben plaats gevonden in deze partij:
de arbiter van dienst begon te tellen bij de aanvang van Jochen zijn beurt 1..2..3..Noteren 1! Jochen 1. Heel bijzonder, echter gebeurt de beurt erna iets wat uitermate uniek is:
Frank speelt een bal op verzameling, dit lukt. Vervolgens ligt de bal entrée en vast. Frank speelt de bal goed en heeft zijn 2e carambole, met positie genaamd dedans. Hij maakt nog een carambole en de positie hoort resté dedans te zijn en Frank hoort te gaan zitten. Echter maakt hij in de resté dedans positie 6 a 7 caramboles voor hij mist. Jochen verliest en krijgt ook 6 punten mee.

De laatste partij van de avond is die tussen Jeroen en Corrie Buhrmann (kader 38/2). Corrie begint de partij voortvarend en Jeroen is aan het begin niet bij machte om iets van een serie te maken. Na een beurt of 12 staat Jeroen op 19 caramboles. Voor zijn doen zeer slecht. Corrie staat op dat moment al ruim boven de 100! Maar Jeroen zou Jeroen niet zijn als hij geen serie maakt en dit gebeurt. In de 20e beurt maakt Jeroen een mooie serie van 82. Zo staat Jeroen ineens op 101 caramboles. Vervolgens heeft hij de smaak te pakken en begint de beurten erna steeds meer punten te sprokkelen. Jeroen wint ontzettend knap zijn partij, en Corrie krijgt 8 wedstrijdpunten mee.

Einduitslag 32-24 voor de Grens.

Iedereen hele fijne feestdagen en een sportief, gezond en gelukkig 2018 toegewenst van NOVA'88 1

Donderdag de tweede pot thuis tegen Het Twentse Ros
Hier trokken we aardig op los
Rene Posthumus tegen Hans Zomer met een moyenne van 1.7
stond hans aan de tafel te beven
12 puntjes nova

Heiner Janssen tegen Henny Schuurman was een stabieles spiel
de man uit Nordhorn gab Henny nicht viel
12 punkte Nova

Daarna Peter Sijbom tegen Jonny Vaanholt
Peter met zijn speciale pommerans
gaf Jonny weinig kans
12 punten nova

Last but not least Jan Kamping tegen weer Henny die een dubbelpartij speelt
Na weken slecht in vorm speelde Jan zijn beste partij
hij maakte geen enkele miskleun
deze winst was echte dreun
weer 12 punten Nova

48 punten in de pocket

Nou hier een stukkie van Nova 6
Deze week tweemaal met de keu in de bres
Maandag uit naar hengeloooo
Tegen DVOooo
Een kansloze partij
We waren dan ook niet blij
Bert, Jan en Peter verloren hun partij
Alleen Heiner zette zijn tegenstander opzij

Dvo 40 Nova 31

Onze laatste wedstrijd van dit jaar.

Benno Oude Rikerink tegen Bert Stappenbeld. Benno haalt zijn 39 caramboles in 37 beurten en pakte de eerste 12 punten voor De Vrieler. Bert zat slecht in de partij en behaalde 6 punten voor Nova 7.

Als tweede speelde Hannes de Jong tegen Arend. Hannes begon goed en Arend kwam slecht op gang. Hannes haalde 35 caramboles in 37 beurten en Arend wist het spannend te maken en maakte zijn 33 caramboles waardoor deze partij eindigde in een gelijkspel. Allebei 11 punten.

Als derde speelt Erik Schoezetter tegen Ilke. Erik begon goed maar zakte later in waardoor Ilke beter in de wedstrijd kwam. Erik behaalde maar 24 caramboles en Ilke behaalde zijn 31 caramboles in 30 beurten waardoor erik 8 punten pakte en Ilke 12 punten.

Als laatste mag spelen, voor De Vrieler, Gerwin schoezetter tegen de joker van Nova 7  (René). Gerwin moet 23 caramboles maken en René moet er 29 maken. René begon zelf als eerste aan de partij. Gerwin begon met 1 carambole en toen dacht ik bij me zelf: alles of niks. Zo had ik dus een mooie voorsprong op Gerwin. Later haalde ik nog een serie van 8 en maakte de partij uit in 15 beurten met en moyenne van 1.933 en weer 12 punten voor Nova 7. Gerwin kreeg maar 2 punten mee voor De Vrieler.

De eindstand is geworden: De Vrieler 33 en Nova 41. En wat zingen we dan?  NOVA VA VA VA!

Op deze maandag speelden we de wedstrijd tegen de Pomerans.

Jacob begon tegen Ben Veger kader 57/2 tegen kader 38/2. Ben speelde een goede partij. Jacob een slechte partij. Ben had de 150 caramboles bij elkaar in 18 beurten. Jacob had er 180 mee; goed voor 8 wedstrijdpunten.

Hierna nam Ruben het op tegen Tonnie Sauer. Ruben won de partij ruim van Tonnie. Hij maakte de 100 caramboles uit in 21 beurten dus een moy van 4.76. Een prima partij en 12 punten in de pocket.

De laaste partij ging tussen onze topper Rene en Jaap van Veen. Het werd een spektakelstuk van de eerste order. In de tweede beurt stond Rene op 52 caramboles en Jaap op 3. Rene ging naast mij zitten en zei als ik ze straks bij elkaar krijg maak ik de partij uit. Hij voelde zich heel sterk op dat moment. Hij ging in de derde beurt naar de tafel toe en had na 2 stoten de ballen Série Américaine liggen en wat hij voor de tijd zei tegen mij dat deed hij ook. Uit maken met een prachtige serie van 118! Dus de uit in 3 beurten moy van 56.666. Dit is nog nooit bij Nova voorgekomen, geweldig! Zelf de B1- wedstrijd werd even stilgelegd toen hij er nog 4 moest en na de laaste caramboles kwam er een groot applaus van alle aanwezigen in de zaal en natuurlijk 12 punten voor hem. Jaap van Veen had 3 caramboles mee en dus 0 wedstrijdpunten maar had hier geen moeite mee omdat Rene een geweldige partij had gespeeld. Klasse Jaap!

Dus Nova 2 had totaal 32 punten erbij en Pomerans 17.

Iedereen prettige feestdagen gewenst namens ons team en tot volgend jaar

Henk speelt als eerste tegen Jan Ellenbroek. Henk opent de wedstrijd met een serie van 5, maar Ellenbroek zat niet in de wedstrijd waardoor Henk de partij won met een moyenne 2.350 en de eerste 12 punten voor Nova won.

Als tweede speelde Arendjan tegen Jolanda Vijverberg. Arend wist nog een tijd in de buurt te blijven van Jolanda, maar Jolanda wist met wat geluksballen de partij naar haar toe te trekken waardoor Arend de partij verloor en maar 7 punten haalde voor het team en zo gingen de 12 punten naar BCA Almelo.

Als derde speelde Ilke tegen Peter Schoenmaker. Ilke had een mooie serie van 9 gemaakt maar wist deze partij niet te winnen omdat Peter net iets te sterk was voor Ilke. Ilke pakte hierdoor 6 punten voor Nova 7.

En als laatste van de avond werd de joker van Nova 7 ingezet. René speelt tegen Robin Ravers. Robin moet 18 caramboles maken en René moet er 29 maken. René begint zelf aan de partij waar hij de partij opent met een serie van 4. Het heeft tot 41 beurten geduurd totdat René de partij eraf had en pakte zo dus weer 12 punten voor Nova 7 en Robin Ravers pakte 5 punten voor BCA Almelo.

De eindstand is geworden:  Nova 37 en BCA Almelo 31. Met deze 37 punten staan we momenteel op de 2 plaats.

Hallo biljartliefhebbers het verslag van deze wedstrijd, zou ik liever helemaal niet willen maken omdat we een slechte wedstrijd hebben gespeeld maar ook dat hoort erbij. Dus daarom toch een klein verslagje. Voor ons alle drie was de biljarttafel veel te snel. De ballen konden we gewoon niet houden. De KNBB zou het biljarten op deze biljarts met driebanden-lakens moeten verbieden.

Jacob kreeg in de eerste partij 148 caramboles mee in 16 beurten en dus maar 6 wedstrijdpunten.

Rene had een stroeve start in de tweede partij tegen Joop Usmany en het leek er op dat hij de eerste nederlaag zou krijgen van dit seizoen, maar in de tweede helft van de partij vocht hij zich sterk terug en maakte de 170 caraboles uit in 26 beurten. Joop had de nabeurt en moest er nog twee en dat lukte hem niet. Hij maakte er maar 1 dus 12 punten voor Rene en nog altijd ongeslagen.

Ruben speelde de laaste partij van de avond. De vakantie in Brazilië was nog aanwezig bij hem en hij verloor de wedstrijd en kreeg 43 caramboles mee en dus maar 4 punten. De volgende keer gewoon weer herstellen; komt helemaal goed.

Einduitslag die ik liever niet zeg was dus: 33- 22 voor BCA. Aankomende maandag tegen Pomerans. Dan moeten we dit maar weer rechtzetten.

Het was geen memorabele avond daar aan de Boekeloseweg in Hengelo. De tegenstander was Toppertje 2.

Anne, die zijn draai dit seizoen nog niet echt gevonden heeft, mocht in de eerste partij uitkomen tegen Aktas. Het was drie keer niks met Anne. 4 wedstrijdpunten.

Tom mocht vervolgens tegen Serdar Pilavci spelen. Tom was geen fan van de biljarttafel. Met 5 wedstrijdpunten moest hij zich tevreden stellen.

Tot slot Jeroen. Jeroen speelde zijn partij en knokte voor elke punt. 12 mocht hij er bijschrijven tegen Var die geen poot aan de trapper kreeg.

Eindstand: 30-21 in het nadeel van ons Nova 5. 9 januari spelen ze de volgende wedstrijd. Hopelijk met hervonden vorm.

Afgelopen vrijdag bond Nova 5 de strijd aan tegen De Klos 2.
Gerard opende de eerste partij tegen Henk Kappert en hield daar 6 wedstrijdpunten aan over. Henk speelde een goede partij en was die avond gewoonweg te sterk.

Vervolgens mocht Tom spelen tegen Jaap Damen. Tom speelde naar behoren maar Jaap had het kunstje goed afgekeken bij Henk Kappert. Met een serie van 20 voor Jaap hield Tom 7 wedstrijdpunten over aan zijn partij.

Tot slot dan de strijd tussen Jeroen en Gerard Alferink. Jeroen redde de eer voor Nova 5 door zijn 39 caramboles in 27 beurten uit te tikken. 12 wedstrijdpunten.

Eindstand: 25-30 in het nadeel voor de mannen van Nova 5. Tot nu toe staan ze daarmee in de middenmoot.

Zie ginds komt de stoomboot uit Delden weer aan. Heerlijk avondje is gekomen maar bij de Broad moest Nova 4 gewoon aan de bak tegen de rode lantaarndrager, die speciaal voor de gelegenheid met 2 personen zijn gekomen.

André mocht de eerste partij dan ook tegen Gerard Bekker die van de competitiepiet 2 extra intervallen bovenop zijn te maken aantal kado kreeg in verband met een dubbelpartij. De sympathieke Gerard ging als een bezetene uit de startblokken en stond na 8 beurten op 17 caramboles. André laat zich echter niet zomaar van de wijs brengen en profiteerde geduldig van de missers van Gerard. Na 29 beurten was de partij afgelopen in het voordeel van André en Nova 4. 12 punten in het eerste biljartschoentje.

Hoor wie klopt daar kind'ren? Nou, dat zal ik je vertellen. Dat is Wilfried ter Braak. Die speciaal voor de gelegenheid (en vanwege de personele problemen bij DBC'2000) zijn driebandkostuum had ingewisseld voor een libre-outfit. En dat geklop dan? Wel, dat was het geluid van Wilfried die Janny klop gaf. 9 wedstrijdpunten kreeg Janny toch nog mee. Dank u, Sinterwilfried. Janny kreeg die avond niet met de roe.

Vol verwachting klopt ons hart, want de laatste partij mocht Michael Gerard Bekker onderuit de zak geven. Michael begon veelbelovend met 14 caramboles in 4 beurten, maar kreeg toen geen vat meer op zijn biljartstaf. Maar ook Gerard kon geen deuk meer in een chocoladeletter stoten. Met veel marsepein en moeite trok Michael de overwinning wel over de streep. 12 punten in ons laarsje.

33 - 25 voor Nova 4. Zie de Krombacher schijnt door de bomen en de avond was ten einde. Nog 1 wedstrijd, vlak voor Kerst met tot nu toe een prima klassering.

Maandag hebben we met Nova 2 gespeeld tegen de Haven. We hebben deze avond niet goed gespeeld. Alleen Rene haalde weer de 12 punten. Jacob had 9 punten en Ruben kreeg 5 punten mee.

Totaal: 26 punten en dat zijn we niet gewend, maar dat hoort er ook bij. We gaan gewoon positief verder. De compentie is nog lang.

Jacob verloor van Freddy ter braak in 17 beurten met een serie erbij van 35.

Rene had de 170 caramboles in 20 beurten uit tegen Niek Steffens en Ruben had 58 caramboles mee tegen Ronny van Sark.

Einduitslag: Nova2 - de Haven 26-29.

Dit kan een keer voorkomen, volgende keer beter en dat is volgende week dinsdag uit tegen BCA in Almelo

Dat dit een zware avond zou worden hadden we ons niet echt voorgesteld.

Erik bijt de spits af tegen Nico Haster. Erik moet helaas de meerdere in Nico bekennen die de partij uit maakt in 18 beurten 80 caramboles. Erik behaalt 2 wedstrijdpunten.

Dan is het aan onze altijd rustige Jan die de strijd mag aangaan met Herman Heijink. Al snel bouwt Herman een redelijke voorsprong op. Op de helft van de partij weet Jan het spel weer aan de gang te krijgen en staat zelfs voor. Echter laat Jan afweten om zijn laatste 6 caramboles te produceren. Herman wint maar Jan pakt toch nog even 8 wedstrijdpunten.

Dan als laatst speelt Eppe tegen René Broekman. René loopt snel uit naar een grote voorsprong. Eppe moet steeds achter de feiten aanlopen. Het lukte Eppe niet om de wedstrijd in zijn voordeel te bewerkstelligen. Met 37 caramboles in 23 beurten feliciteert hij René met de winst.

Eindstand 16-36😭😭😭

Café Gerritsen aan de Voortsweg in Enschede was afgelopen vrijdagavond het strijdtoneel van Nova 4 tegen Lonneker 1.
Lonneker keek met angst en beven uit naar deze ontmoeting omdat Nova sterk draait dit seizoen.

De tactiek van Lonneker was dan ook om de volgorde te verhaspelen. Derde man Michael mocht het eerst opnemen tegen Joop Altena.
Joop faalde bij de afstoot en Michael maakte er 5. Dat kunstje wist hij in zijn partij nog 3 maal te herhalen en zo was de partij in 22 beurten ten einde. Met een moyenne van 1.681 betekende dit dat de eerste 12 punten in de pocket waren.

Janny en Wilfried Wekking mochten zich toen opmaken voor partij nummer twee. Wilfried speelde erg sterk en Janny kwam al snel ver achter te staan. Een fraaie eindsprint van Janny zorgde er toch voor dat we na 15 beurten nog 7 wedstrijdpunten mochten bijschrijven. Janny verloor met een moyenne van 1.933. Janny speelt dit seizoen 3 intervallen boven haar aanvangsmoyenne en heeft toch meer wedstrijden verloren dan gewonnen. Waar slaat dit op?! Doe eens normaal, tegenstander! Rustaâaagh.

Amper bekomen van de verbazing mocht Ronald de wedstrijd afsluiten tegen Herman Gerritsen. Herman startte belabberd en Ronald startte goed. Wellicht zat er iets in de mosterd op het kaas-en-worstplankje want ineens wist Ronald geen knikker te raken. Verzachtende omstandigheid was wel dat de ballen kilometers ver uit elkaar lagen als Ronald aan tafel kwam. Met een moyenne van 1.037 wist Ronald slechts 5 wedstrijdpunten te behalen.

Na 10 overwinningen op rij vonden wij hier ons Waterloo. Pas op de plaats.

Eindstand: 31-24. Nova 4 snakt naar de winterstop.

Deze donderdag trok Nova 5 naar Ossenvoort om BV'74 een pak op de broek te geven. De samenstelling van de avond was Gerard, Tom en Jeroen.

Gerard, een biljartveteraan in hart en nieren, speelde zijn partij tegen Rik Gerritsen. Na een fikse eindsprint kwam Gerard, die er 13 meer moest maken er toch nog 3 tekort. Wel 9 wedstrijdpunten.

Vervolgens mocht Tom zijn kunstje vertonen tegen Jan Ulrich. Ik hoor u denken: Jan Ullrich? Maar die gedrogeerde overschatte wielrenner schrijft zijn achternaam dus met dubbel l. Deze Ulrich speelt biljart.
Tom moest er 45 maken tegenover Ulrich (1 l) 35. Omdat de machine van Tom haperde kon hij geen vuist maken. 6 wedstrijdpunten.

Jeroen mocht de eer redden tegen Anja Ossenvoort. Echter hield Anja de eer voor haarzelf. De volle bak voor BV. 7 wedstrijdpunten voor Jeroen.

Al met al geen avond om lang bij stil te staan. Eindstand:  36-22 in het nadeel voor onze vrienden van Nova 5.

Nadat Nova 1 vorige week een uitwedstrijd moest spelen tegen BV moest nu Nova2 daar heen. We waren voor het eerst weer compleet doordat Ruben weer terug is.

Ruben moest de eerste partij spelen tegen de verse districtskampioen libre tweede klas: Hans Kleinsman. Ruben speelde heel goed. Je kon zien dat hij in Brazilië goed had getraind. Hij had de 100 caramboles in 18 beurten uit, met een serie van 32 en 25 erbij. Klasse gedaan.

Na deze partij moest Jacob tegen Gert Jan de Vries. Het was van Jacob's kant een slechte partij. Het leek erop dat hij maar 1 wedstrijdpunt zou mee krijgen maar door te knokken en ballen te maken die hij nooit maakt en onder het motto aan de bak blijven.... alles ging er in een keer op. Band zo veel mogelijk vergeten met een serie van 50 erbij haalde hij toch nog 6 wedstrijdpunten met 133 caramboles in 16 beurten.

De laatste partij van de avond was de partij van Rene tegen Jelle Smits. Rene speelde een degelijke wedstrijd. Hij had het meeste last van de arbiter die de eerste helft aan de tafel stond. Ook de supporters ergerden zich daaraan maar hij won wel zijn partij in 18 beurten met 3 keer een serie van rond de 30. En dat is ook 90 caramboles. Dus hij bleef weer ongeslagen 👍👍 en 12 wedstrijdpunten.

Eindstand 28-30 voor Nova 2 en hierdoor staan we bovenaan. Volgende week maandag spelen thuis we tegen de Haven. U bent van harte welkom om ons te ondersteunen tegen een van onze achtervolgers.

TIEN! TIEN! TIEN! TIEN!

Voor het eerst dit seizoen speelde het uitstekend draaiende Nova 4 met de samenstelling: Ronald, Janny en André. De barre tocht naar Almelo werd ondernomen met 9 overwinningen op rij op zak. BCA uit, altijd lastig.

In de eerste partij nam Ronald het op tegen Gerrit de Vries. Met een serie van 14 en 10 van onze Ronald hoefde Gerrit zich in ieder geval geen enkele illusie te maken. De eerste 12 wedstrijdpunten waren binnen. Een moyenne van 1.958 voor Ronald. Wat een atleet.

Aansluitend trad Janny in het strijdperk tegen Albert Raasing. Ik weet niet wat Janny gegeten heeft die avond, maar ik wil het ook. Janny ging uit in 18 beurten en met een moyenne van 2.166. Opnieuw mochten we 12 wedstrijdpunten bijschrijven.

André mocht vervolgens de avond nog meer glans geven tegen Hans Zwaanstra. Trekstootje hier, dubbelrond daar en gewoon een stabiele partij van onze André. Moyenne van 1.346 en wederom 12 wedstrijdpunten. Kortom: de volle mep gehaald in Almelo. 36 wedstrijdpunten. Ikzelf genoot met volle teugen aan de tafel ernaast waar waar ik mijn voorronde PK Bandstoten afsloot (met succes overigens). Nova 4 heeft nu 10 overwinningen op rij behaald en staat nu op de 2e plek. Waar gaat dit eindigen?

10-2-10-number-png

Deze avond heeft Nova 2 thuis gespeeld tegen de Grens Ribbelt. Jacob begon met de eerste partij tegen André Bruins 220 - 57/2 kader tegen 150 - 38/2. Jacob begon vanuit de afstoot met een serie van 48 en won de partij in 18 beurten. André had er 134 mee dus voor ons waren de eerste 12 punten binnen.

Hierna kwam het talent Brian tegen Bertus Dierink, de gastspeler zo als hij zelf zegt. Brian speelde een geweldige partij met in de derde beurt een serie van 43. Klasse Brian. Hij speelde de partij uit in 9 beurten dus 10 moyenne en weer 12 punten er bij voor ons. Gastspeler bedankt

De laatste partij van de avond was Rene tegen Jan Nijkamp. Rene 170 caramboles en Jan 160 caramboles. Dit zijn echt twee technische biljarters. Leuk om naar te kijken. De partij verliep tot de tiende beurt stroef maar in de elfde beurt dacht Rene: "nu wordt het tijd om mijn ongeslagen positie vast te houden" en hij deed dat door een mooie serie te maken van 66. Uiteindelijk maakte hij de partij uit in de 15e beurt. Jan maakte in de nabeurt nog 33 caramboles maar de 12 punten waren voor Rene.

Dus Nova 2 haalde de maximale score van 36 punten, Grens-Ribbelt kreeg er 18 mee. Nova 2 staat in ieder geval zeker nog 3 dagen op de eerste plaats. De druk op het eerste team wordt nu wel erg groot om weer terug te keren naar de eerste plaats 😜.

Succes jongens, donderdag tegen BV!

Het was donker op de kamer van Ronald Nordkamp. Hij kende de kamer op zijn duimpje en liep zonder tegen kasten of tafels te stoten naar de stoel waar zijn biljartbenodigdheden lagen. Hij was die avond van plan om te schitteren voor Nova 4, tegen de Hengeloërs van Peca 2. Kliksigaretjes, check. Pantalon, check. Schoenen, check. Clubtenue, check. Met zijn keutas onder de arm liep hij naar de straat waar zijn kompaan Michael hem met ronkende bolide stond op te wachten om richting de Broad te gaan.

Na een warm welkom van de kastelein en zijn bevallige vrouw trok Ronald zijn jas uit. DE UILSKUIKEN HAD EEN PAARSE BLOUSE AAN! Een blouse die in de verste verte niet leek op het prachtige clubtenue waarin alle Nova-spelers in het district hun tegenstanders schrik aanjagen. Op dat moment stond Ronald al achter.

Enfin, de eerste wedstrijd van onze paarse vriend was tegen Patrick Leusenkamp. Beide spelers begonnen haastig aan hun partij. Haastig in de goede zin van het woord. De moyennes schoten door het dak, totdat Ronald van Patrick een hele rits aan lastige ballen voorgeschoteld kreeg. Omdat Ronald de beroerdste niet is, gaf hij wel een paar mooie aanvangsstoten kado, die dankbaar werden benut door Leusenkamp.
De paarse blouse verloor genadeloos en met 6 wedstrijdpunten begon de avond anders dan we gehoopt hadden.

Janny, wèl keurig gekleed, mocht toen haar partij tegen Tom Nijholt spelen. Tom 'net niet' Nijholt had geen schijn van kans tegen onze Janny 'the machine' Veltman. Uit in 21 beurten en met een moyenne van 1.857 poetste Janny even een vlekje weg. 12 wedstrijdpunten voor Nova 4!

Het slotstuk van deze trilogie was de partij van Michael tegen Gerrit Ezinga. Michael won de trekstoot en dat was zo ongeveer ook het enige hoogtepunt van zijn partij. Het is dat Michael 4 enorme poten maakte en daarmee, met het schaamrood op zijn kaken, de felicitaties in onvangst nam maar fraai was het allemaal niet. Toch 12 wedstrijdpunten dus en opnieuw een overwinning voor Nova 4.

30-25. De negende van Nova, in plaats van de negende van Beethoven. Al hebben we het in dit geval over overwinningen op rij en niet over een symfonie. Dat zou pas gek zijn.

Op maandag werd de topper in de C1 gespeeld tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst,  Nova 1 en Nova 2. Ja hoor, dit is echt waar. Deze derby werd bijgewoond door redelijk veel toeschouwers.

De eerste partij ging tussen Jacob en Jeroen. Het was een stroeve partij. Jacob begon goed, Jeroen begon slecht. Na de pauze was Jeroen goed en Jacob slecht. Jeroen had de partij als eerste uit; 170 caramboles in 21 beurten met een serie van 41. Jacob had de nabeurt en moest er nog 15 maken om gelijk te spelen. Dit lukte. Met een paar zeer moeilijke patronen kwam hij aan de 220 caramboles, dus allebei 11 punten.

De tweede partij ging tussen Brian en Rene. Dit was ook geen beste partij. Uiteindelijk won Rene de partij met de 170 caramboles in 23 beurten en hield zijn ongeslagen status vast. Brian kreeg 76 caramboles mee. Rene dus 12 punten en Brian 8.

Partij 3 ging tussen Jochen en Eppe. Ze speelden beiden een goede partij. Jochen met 80 caramboles uit in 16 beurten en Eppe kreeg er 69 mee; mooie partij. 12 punten voor Jochen en 8 voor Eppe.

Eindstand: Nova 1 tegen Nova 2 is dus onbeslist afgelopen met de stand van 31-31

Henk Schut speelt als eerst tegen Henk Kappert. Henk Schut kwam net iets te kort tegen Henk Kappert en haalde de eerste 9 punten binnen.

Als tweede speelde Arendjan tegen Freek Bruins. Eerst leek het erop dat deze partij naar Freek zou gaan maar Arendjan wist deze snel om te slaan naar 12 punten winst voor Nova 7.

Nu mag onze 3e man spelen, Ilke tegen Jurrien Haak. Ilke begon goed aan zijn partij maar zakte op het eind in waardoor hij de partij verloor maar wel 9 punten pakte voor Nova 7.

Als laatste van het team wordt de joker ingezet. René speelt tegen Hella. Bij Hella liep alles en bij René was het allemaal net niet waardoor René de wedstrijd verloor en maar 5 punten pakte voor Nova 7.
We hebben verloren met 35-44. In de competitie staan we momenteel op plaats 4 .

Als eerste beginnen de nummers 3. Fred Dekker neemt het op tegen onze Jan. Jan weet een leuk moyenne te behalen maar verliest van de sterk gefocuste Fred.

Dan speelt Freek Veldman tegen Eppe. Beide heren spelen een zeer slechte partij. In 37 beurten weet Eppe toch nog te winnen.

Dan is het de beurt aan de 2e man Erik tegen Gerard Boerrichter. Erik wordt overrompeld door Gerard die hard van stapel loopt. Het leek wel of Erik teveel van Eppe en Freek heeft overgenomen. Maar Erik weet de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Een hoogste serie van 24 zorgt ervoor dat hij wint van Gerard.

De stand is 28-33 in ons voordeel.

In de schaduw van de Sint-Lambertusbasiliek in het centrum van Hengelo werd de subtopper gespeeld tussen Tronk 1 en Nova 4. Buiten was het inmiddels behoorlijk fris en in de speelzaal stond de verwarming op een gevoelstemperatuur van 38 graden.

De eerste zweetdruppels vielen dan ook in de partij tussen Janny en Alfons Baars. De lange Tronkspeler begon weifelend maar kwam gaandeweg zo goed in zijn spel dat Janny slechts kon proberen de druk erop te houden. Dat lukte redelijk, maar helaas werd onze kopvrouw beloond met 'slechts' 8 wedstrijdpunten.

In de tweede partij mocht Michael de strijd aanbinden met Sjef Loohuis. Deze partij verliep moeizaam aan beide kanten. Beide spelers gaven niet veel weg. 3 beurten voor het einde kon Sjef de partij uitmaken maar miste een op het oog toch vrij eenvoudige bal. Michael moest er op dat moment nog 8. Om een kort verhaal lang te maken: Michael snoepte de overwinning op de valreep nog weg van Sjef. Poot van de week: een bal, noodzakelijk gespeeld met links, Michaels chocolade-arm, werd veel te dun aangespeeld maar had genoeg vaart om via een omweg alsnog de carambole te maken. Het gezucht bij de tegenstander stierf uit toen Michael de partij uitmaakte en Sjef van verontwaardiging ook nog de nabeurt miste op een haar na. Niet mooi, wel resultaat. 12 punten voor Nova 4.

Tot slot mocht Kruyshaar in gevecht met Eric ten Brinke. André speelde mooi en rustig en nam na een serie van 13 een voorsprong die de nekslag bleek voor zijn tegenstander. Met een prima moyenne van 1.521 durf ik wel te stellen dat André weer op de weg terug is. Keurig.

25 - 32 voor ons. Overwinning acht op rij en Nova 4 maakt jacht op de koplopers.

Woensdag 8 november werd de partij gespeeld tussen Wilbert 5 en Nova 5.

Onze Anne stoot zijn eerste ballen tegen Erwin van Dijk. Anne, die 14 caramboles meer moet maken als opdracht, heeft moeite om een gat te slaan en verliest dan ook zijn partij in 26 beurten en blijft achter met 7 wedstrijdpunten en een moyenne van 1.423.

Tom echter bleek in goede vorm. Met 2 series van 10 en een moyenne van 2.142 haalt hij eenvoudig de overwinning binnen in 21 beurten. Netjes gespeeld.

De tweedstrijd tussen Spoelstra en Spoolder duurt wat langer. 34 beurten. Toch is de overwinning van Jeroen een duidelijke. Wederom 12 punten.

23 -31 in het voordeel van Nova 5, dat langzaamaan weer omhoog mag kijken op de ranglijst.

Jacob speelde de eerste partij tegen Corrie Buhrmann. Jacob speelde kader 57/2 en Corrie kader 38/2 dus op de tafel waren totaal 15 verboden vakken en dat door elkaar. De arbiter, Eppe, moest even wennen aan de lijnen maar arbitreerde verder een foutloze partij. Klasse. Jacob had in 4 beurten al 123 caramboles en won de partij in 16 beurten met een serie van 52 erbij. Corrie speelde ook goed; had 147 caramboles mee dus de eerste 12 punten waren binnen voor ons.

De tweede partij werd gespeeld door Eppe tegen Bertus Dierink. Eppe begon vanaf de afstoot met een serie van 14 en speelde verder een goede partij met mooi spel maar verloor helaas in 19 beurten, maar wel met een moyenne van 3.052 en 7 wedstrijdpunten.

De laatste partij van de avond werd gespeeld door Rene tegen Frank Kleinsman. Rene is nog altijd ongeslagen zo lang hij voor Nova uit komt, maar tegen Frank had hij een moeilijke avond en het leek er op dat dit wel eens zijn eerste nederlaag kon worden, maar de vechtlust en karakter was voldoende om de partij nog te winnen doordat hij de partij uitmaakte met een prachtig serie van 77. Dus weer 12 punten voor ons.

Einduitslag: 31-29 voor ons

Na een kopje koffie en de medestrijders te hebben begroet gaan we van start met de eerste partij, Eppe tegen Denis Kroonen.

Nadat Eppe de afstoot mist speelt zijn tegenstander een geweldige serie van 16 caramboles. Eppe volgt hierna met een serie van 7. De beurten daarna gaat Eppe door met kleine series. Hij laat uiteindelijk zijn tegenstander tegen een nederlaag aanlopen. Eppe speelt de partij uit met 3.333 en pakt 12 wedstrijdpunten.

Na een peukje gaan we beginnen aan de tweede partij, Erik tegen Hilbert Doldersum. Beide heren komen langzaam op gang. Het ziet er naar uit dat beide heren zich niet goed in het spel kunnen brengen. Na een serie van Hilbert, 12 caramboles, volgt Erik enkele beurten later met een serie van 11. Hilbert weet in beurt 26 de partij te winnen. Erik pakt nog 8 wedstrijdpunten.

De stand is nu 20-20

Dan is tenslotte de beurt aan Jan die het opneemt tegen Henk Bekker. Rustig als Jan is, loopt hij de eerste paar beurten achter de feiten aan. Dit slaat echter snel om en Jan komt op voorsprong. In beurt 25 speelt Jan de wedstrijd uit met een daverende serie van 12 en zorgt zo dat zijn tegenstander maar 5 wedstrijdpunten behaalt.

De stand is 32-25 voor Nova 88-3 waardoor we op de 4e plaats blijven staan in de poule.

Nova 1, trotse koploper in de C1, ontving deze avond bezoek uit Beuningen.

De wedstrijd begon met Jeroen tegen Remco Schothuis. Remco kwam niet bepaald in zijn spel, hetgeen je van Jeroen juist wel kunt zeggen. Jeroen maakte de partij in de 5e beurt uit met een serie van 115. Met een moyenne van 34.000 mocht hij die avond thuiskomen.

Brian worstelde een beetje tegen die andere Schothuis, gezien zijn huidige vorm. Niettemin maakt hij in de 13e beurt een einde aan deze partij. Hoogste serie van 36 en een moyenne van 6.923.

Jochen had tegen Wim Morsink vergeten zijn Stahlhelm op te zetten en werd op grond van zijn slechte prestatie geëxecuteerd. 5 punten. Moyenne 2.050.

29 - 16 voor Nova 1.

stahlhelm  5

 

Gerard Geerdink speelde zijn eerste wedstrijd sinds 17 november vorig jaar. De botten stram, vervreemd van zijn keu maar een berg routine nam hij mee aan tafel tegen Bert Rademaker. Echter kon hij deze avond geen potten breken. Een hoogste serie van 7 en een moyenne van 1.466 bleek 8 wedstrijdpunten op te leveren.

Nee, dan Anne. Vorige week pakte hij zijn eerste overwinning van het seizoen voor dit team (eerder won hij erg sterk in de C2) en dat smaakte naar meer. Hoewel het spel niet overhield won Anne wel. Een moyenne van 1.289 hoort niet bij de Anne die we kennen. Wel 12 wedstrijdpunten. En dat is ook belangrijk.

Tenslotte mocht Tom aan de bak. Tom begon redelijk maar zakte helaas in en wel zodanig dat het lijkt dat deze partij verloren gaat. NOVA, nooit opgeven voor afloop is een leus die bij onze voorzitter hoog in het vaandel staat. Met een serie van 6 snoept hij de overwinning alsnog weg, zijn tegenstander hoofdschuddend achterlatend. 12 wedstrijdpunten en een moyenne waar we het maar niet over hebben verder. Biljartpoint is uw vriend.

32-29 voor Nova 5.

 

Op een miezerige dinsdagavond kwam BV'74 op bezoek. De clubshirts roken naar wasverzachter, de biljartlakens waren gewassen door de kastelein en in de keuken lagen de kaasrolletjes klaar om in de frituur gedompeld te worden. Al met al een uitstekende ambiance voor een wedstrijd tussen de nummer 4 van de rangschikking (wij) en de nummer laatst. Een fractie later dan 19:30 werden de keus in elkaar geschroefd en de eerste pot kon beginnen.

Als eerste op het menu stond de partij tussen Ronald en Brian Meulenbelt. Beide heren begonnen voorzichtig, kadootjes werden niet gegeven. Op enig moment kwam Ronald beter in zijn spel. Brian zette nog wel zijn bril op maar dat bood geen soelaas. Ronald behaalde de eerste 12 wedstrijdpunten met een moyenne van 1.516.

Enkele felicitaties later schoof Janny aan tafel voor haar tweedstrijd met Henk Bloemendaal. Henk won de trekstoot en nam de gedaante aan van een C1-speler door in zijn eerste beurt 15 caramboles weg te tikken. Het zweet stond toen al blank op het voorhoofd van iedereen die aanwezig was. Janny wist daar bitter weinig tegenover te zetten. Na 6 beurten stond ze op 4 caramboles terwijl Henk er 19 had. De loeihete kaasrolletjes die op dat moment werden geserveerd verzachtten het leed enigszins.
Inmiddels mag verondersteld worden waar NOVA voor staat. Met een paar fraai series bracht Janny zichzelf weer in de wedstrijd. Nu is het niet zo dat Henk als een pupil stond te schutteren, integendeel. Na 15 beurten was de partij ten einde. Janny behaalde 8 wedstrijdpunten met een moyenne van 2.266. Veerkracht!

Amper van verbazing bekomen mocht Michael zijn kunstje vertonen tegen de bevallige Elif Gulden. De bar was leeggestroomd omdat iedereen van deze partij wilde genieten, hopende dat het zeker 80 beurten zou duren voor er een eind aan kwam. Spelbreker Michael verstoorde dat feestje echter. Uit in 19 beurten, 1.947 moyenne en opnieuw 12 wedstrijdpunten.

32-22 in het voordeel voor Nova 4. Zevende overwinning op rij voor deze klasbakken. www.plattewagen.nl

Op maandag speelde Nova 2 uit bij EGB. De wedstrijd werd gewonnen met 33-20.

Erik begon goed en had een mooie voorsprong op gebouwd maar zakte later terug en verloor alsnog van André Peperkamp, maar wel 9 punten voor Erik.

Rene won de tweede partij simpel van Rommie van Oosten, altijd een lastige tegenstander, met een mooie serie van 72 en dus 12 punten

Jacob won de laaste partij van de avond heel gemakkelijk van Richard de Jong in 16 beurten en een serie van 75, dus ook weer 12 punten.

Eindscore: totaal 33 points in de pocket. Voor een uitwedstrijd een prima resultaat.

Deze vrijdag speelden we bij het altijd gezellige Minkmaat waar de verwarming tropisch hoog opgestookt was. Het leek wel een sauna.

Anne opende het bal tegen Frank Smeets. Na een aantal beurten had Anne het roest van de keu gestoten en trok hij zijn eerste overwinning van dit seizoen over de streep. Petje af, 12 wedstrijdpunten.

Tom en Freddy Teesink namen de 2e partij voor hun rekening. Tom had een zware avond. Ik heb zelden zoveel ballen op een fractie gemist (of achterlangs) zien worden als in deze partij. De verbazing is dan ook niet groot, dat Tom met 6 wedstrijdpunten aan het korste eind trok. Niks aan te doen, dat hej mangs.

Gastspeler Michael mocht de laatste partij spelen tegen de reeds 82-jarige Chris Wentink. Dat is hem niet aan te zien overigens. Chris maakte mooie ballen en op de een of andere manier kwamen ze ook weer mooi bij elkaar. Tenzij hij de bal miste. In dat geval mocht Michael de puzzel oplossen, een klus die deze avond helaas niet aan hem toevertrouwd was. 8 wedstrijdpunten.

Een nederlaag voor Nova 5. 33 - 26.

Na een peukje te hebben gerookt gaan we van start. Eppe mag de spits afbijten tegen Jan Hendrik van der Molen.
Na een paar beurten is Eppe meester in het spel. Hij wint deze partij en zijn tegenstander komt 23 caramboles te kort. 12 punten voor ons.

Dan mag Jan het opnemen tegen de Klerk. Jan speelt een leuke partij maar slaagt er niet in om zijn tegenstander te knakken. Toch behaalt hij 7 wedstrijdpunten.

Tot slot mag Erik het opnemen tegen (lange) Jan Bijlsma. Deze partij heeft Erik het zwaar. Jan loopt al redelijk snel uit. Echter weet Erik nog 50 caramboles te halen waardoor hij 7 wedstrijdpunten haalt.

De stand is 30-27
Nova 3 staat nu op de 4e plaats.

Concordia was de Romeinse godin van de eendracht, meestal opgevat als de eendracht onder de leden van eenzelfde geslacht en van eenzelfde familie, of in staatkundige zin als de eendracht onder de burgers en onder de verschillende standen, wier twisten zo dikwijls de staat in het grootste gevaar hebben gebracht.
Goed verhaal, lekker kort, doen we niks mee.

Afgelopen woensdag mocht het goed draaiende Nova 4 dus naar Concordia om daar Centrum een biljartlesje te leren. En dat viel nog niet mee.

Na de kop koffie mocht Janny het spits afbijten tegen Henk Zekhuis. Henk speelde een puike partij en vergat vooral niet om Janny een paar lastige combinaties achter te laten. Janny kon dan ook amper in haar spel komen en met 4 wedstrijdpunten werd troost gezocht bij elkaar en een sigaret.

Michael vermande zich al snel in zijn partij tegen Toon van der Heijden. In het begin waren beide spelers wat zoekende maar allengs kwamen de caramboles aan beide kanten tot stand. 3 beurten voor tijd zette de toch al op leeftijd zijnde Toon een eindsprint in. Dat kon Michael niet over zijn kant laten gaan en met een serie van 7 baande hij de weg vrij voor een overwinning. Geen gemiddelde om een lied over te zingen maar wel 12 wedstrijdpunten. De lach keerde terug bij Nova 4.

Tot slot gaf de heer Kruyshaar acte de présence in zijn strijd tegen Harm Kuipers. Onze rossige teamgenoot wist de ballen piekfijn te raken, Harm in vertwijfeling achterlatend na 23 beurten. Met 1.521 lijkt André op de weg terug.

26 - 28 voor Nova 4. 6e overwinning op rij. Oh, het zoet der overwinning begint naar meer te smaken.

Deze wedstrijd is geëindigd in 24 tegen 35, dus dit keer een nederlaag en dat hoort er ook bij. Komt ook wel omdat de tegenstander bijzonder goed speelde met moyennes van 8.666, vervolgens 6.250 en als laatste de hun derde man met een moyenne van 18.000. Het zal wel aan de superbiljarts liggen van de Broad.

Jacob speelde de eerste partij gelijk in 16 beurten met een serie van 61 er bij.

Brian speelde een ongelukkige partij. Het liep niet lekker. Bij hem zat alles tegen en bij zijn tegenstander ging alles goed. Brian verloor in 16 beurten.

De derde partij was een unieke wedstrijd; volgens mij is dit nog nooit voorgekomen. Jochen 80 caramboles en Bert van Zumpke 90 caramboles. Jochen begint afstoot met 1 carambole. Bert maakt een serie van 49, dus meer dan de helft van de partij. Jochen nam nu pauze. Hij was ook wel moe na 1 beurt en 1 carambole gemaakt te hebben. Oké, hoort er bij en na de peuk komt Jochen aan tafel en maakte een serie van 46. Wat zat er in de peuk Jochen? Geweldig! De stand was na 5 beurten 70 voor Jochen en 68 voor Bert. Hierna maakte Bert de partij uit met 22 caramboles. Dus de nummers 3 van beide teams speelden met moyennes van 14 en 18. Klasse Jochen!

En Bert... het zal wel heel lang duren voor dat dit weer voor komt. Geweldig!

Eppe begint de eerste partij tegen Henk olde Klieverink. Eppe beheerst de partij en laat Henk tot op het eind op verre afstand. Hij maakt de partij uit in 13 beurten. In de nabeurt weet Henk nog 2 caramboles te maken. Dit is echter niet genoeg. 12 - 3 voor Nova.

De tweede partij speelt Erik tegen Frans Koehorst. Frans kwam echter niet aan de bak. Erik begint deze partij geweldig en laat ook zijn tegenstander tegen een geweldige nederlaag aanlopen en met 16 beurten uit en een moyenne van 3.750 staat nova met 24 - 6 voor.

Dan tot slot onze Jan die het opnam tegen Jan van der Heijden die in no time een ferme voorsprong nam. Echter onze Jan kennende knokte hij zich terug in de wedstrijd waardoor de opponent een beetje de draad leek kwijt te raken. Van der Heijden wist de partij toch nog te winnen in 16 beurten. Toch heeft onze Jan met een moyenne van 3.312 weer 9 wedstrijdpunten binnen gehaald waardoor het eindresultaat 33 - 18 werd.

In dit team zit progressie en boekt zeker vooruitgang.

We go for it.

Afgelopen vrijdag stond een bijzondere wedstrijd op het menu waarbij de twee verenigingen van thuislokaal de Broad tegenover elkaar stonden. Nova speelde thuis en OBK speelde 'uit'.

Anne, Tom en Jeroen Spoelstra mochten de strijd aanbinden met good old Gerty Hardeman, good old Matje Scheffer en good old Herman Wilmink.

Anne en Gerty hielden elkaar redelijk in evenwicht. Echter had Anne wel de opdracht om 10 caramboles meer te maken en daarin verzuimde hij. Met een gemiddelde van 1.151 kan hij dan ook niet tevreden zijn en dat leverde hem 7 wedstrijdpunten op. Wat een land.

Daarna speelde Tom tegen Matje. In de 3e beurt trapte Tom het gas diep in en maakte een serie van 20. Recept voor een mooie avond zou je zeggen, maar helaas voor Tom was dat ook het teken om in te storten. Onze voorzitter had zijn partij makkelijk moeten winnen maar als een dief in de nacht ging Matje er met de overwinning van door en hield Tom 9 wedstrijdpunten over aan deze avond.

Jeroen kon helaas geen vuist maken vrijdag. Zijn 30 caramboles in 31 beurten waren niet voldoende en met 7 wedstrijdpunten kunnen we tot de conclusie komen dat OBK een maatje te groot was deze avond.

23-36 verloren. Volgende week weer knallen tegen Minkmaat 6, heren!

Afgelopen dinsdag speelden we de kraker tegen het dit seizoen goed presterende Rouwhorst.
Een geduchte tegenstander, maar in eigen huis zijn wij de baas. Tenminste, dat was het strijdplan.

Ronald nam de keu ter hand in de eerste partij van deze drieluik tegen Harry Loring. Beide spelers hadden er zin in en na 5 beurten stonden de moyennes boven de 3. Natuurlijk is het vasthouden van dit gemiddelde een ander verhaal. Ronald kwam uiteindelijk als overwinnaar bovendrijven met een moyenne van 1.958. De avond begint met 12 punten voor ons.

Op naar de tweede partij. Janny tegen Peter Mantoua. Janny speelde met elan en deelde een gevoelige tik uit in beurt 7 met een serie van 12. Gewoon een stabiele partij van Janny. Moyenne 1.625 en opnieuw 12 punten.

Aan Michael de schone taak om er een 36-punter van te maken. Een klusje die, mits in goede doen, wel aan deze joviale gast toevertrouwd kan worden. Zowel Michael als tegenstander Ap Aalbers begonnen de partij in stijl met 3 streepjes. Echter veel belangrijker is, hoe je de partij eindigt. 37 caramboles in 24 beurten, 1.541. 12+12+12 = 36 punten.

36-15 in het voordeel van Nova 4. Vijfde overwinning op rij. Tweede keer de volle mep op rij. Wat een fijn team.

Hallo biljartliefhebbers,

nadat maandag Nova 1 36 punten had behaald moest Nova 2 dinsdag naar Beuningen. Nadat de nieuwe eigenaresse zich had voorgesteld, werd er langzaamaan een begin gemaakt met de wedstrijd.

Eerste partij was Wim Morsink tegen Jeroen. Wim ging inspelen op tafel 1 en wij kwamen er toen achter dat de tafel steenkoud was. Tafel 2 was wel warm maar liep volgens hen af. Jeroen testte tafel 2 en deze bleek niet af te lopen dus de wedstrijd werd nu op tafel 2 gespeeld. Om plusminus 19:20 uur werden de eerste caramboles gemaakt door Jeroen. Sterk begin met in de vierde beurt een serie van 138. Toch kwam Wim sterk terug en had de partij het eerste uit in 13 beurten. Jeroen maakte in de nabeurt knap de laatste 16 caramboles.

Hierna speelde Rene tegen Raymond Schothuis. Rene wint gemakkelijk in 17 beurten.

De laatste partij werd gespeeld tussen de oude eigenaar Remco Schothuis en Jacob. Het was een slordige partij. Remco wint in 22 beurten. Jacob kwam 2 caramboles tekort maar toch weer een overwinning voor Nova 2.

Uitslag 28 voor hen en 32 voor ons .

En oh ja, nog iets te melden: Remco vertelde, voor mij in 50 jaar biljartgeschiedenis, iets nieuws. Het biljartlaken hoeft niet meer elk jaar vervangen, maar net als met een bedlaken kan men deze gewoon in de wasmachine doen en het kan er zo weer op en dan gewoon weer verder biljarten. Het zal wel de moderne tijd zijn. Ik volg het niet meer; word te oud, denk ik.

Nova 1 tegen de Haven 7 op deze maandag.

Jacob heeft met 8 vingers de eerste partij in 9 beurten gewonnen 👮 en dat was tevens de eerste keer dat ik hem zien te zweten tijdens een C1-partij 😅. 24.444 moyenne kader 57/2 is ook een moyenne 🙀

Jochen won de oorlog in 33 beurten 🙈🙈, volgende keer beter. Toch 12 punten.

Brian had de 12 punten in 20 beurten gehaald ..... dus 36 - 24 voor Nova 1, dat daarmee de koppositie verstevigt.

Jan Oonk begint met zijn eerste van de twee partijen tegen Niels Schulte. Jan verliest deze partij omdat hij er niet lekker in zit, met een moyenne van 1.304 weet Jan toch nog 5 wedstrijdpunten binnen te slepen.

Eppe begint de partij tegen Herman Niemeijer. Na de afstoot te hebben gemist weet Eppe er in de 2e beurt een goede serie van 21 uit te halen. Eppe wint de partij met een moyenne van 3.157.

Dan is het weer aan Jan die het nu mag opnemen tegen Robert Kuipers. Deze partij zit Jan er wel beter in en speelt tot ongeveer de helft van zijn caramboles met 4 moyenne. Echter is de tegenstander iets sterker en verliest Jan ook deze partij. Maar nu met een moyenne van 2.550 weet Jan 7 wedstrijd punten te scoren.

De eindstand is 33-24 waardoor we mooi in de middenmoot mee draaien in de c2.

Weer een overwinning voor Nova 1.

Brian heeft met een serie van 45 in begin laten zien wat hij kan en met 7 beurten gewonnen.

Jochen en Rob hebben volgens de arbiter (André Bruins) van de eerste helft, misbruik gemaakt van hem 🙄, maar uiteindelijk beëindigt Jochen de partij met een serie van 24 in de 26ste beurt.

Jacob heeft helaas verloren. André was goed aan het biljarten en bij Jacob liep het niet goed (soms lagen de ballen vast, soms bijna vast) . Maar overall: WINST

29-25.

Na 7 speelronden gaan Nova 1 en Nova 2 aan kop. Komt dat zien.

 

Ik ben geen liefhebber van wedstrijden op woensdag. Niet in de laatste plaats omdat het thuislokaal dan gesloten is, waardoor er geen analyse en evalutatie kan plaatsvinden onder het genot van een Krombacher en goed gezelschap. Edoch er stond wederom een derby op het programma voor Janny, Michael en André.

 Janny opende de avond tegen Luuk Akkerman en speelde zoals wij Janny kennen. Een Janny op dreef is nauwelijks te kloppen en dat heeft Luuk ook ondervonden. Met nog een nette serie van 12 besloot Janny dat ze na 19 beurten wel klaar was met de wedstrijd. Een moyenne van 2.052 en de eerste 12-punter staat genoteerd.

Even later mocht Michael de strijd aanbinden met Marc Burink. Beide spelers hadden hun avond niet. Marc liep aanvankelijk nog weg, maar zakte in nadat Michael besloot om de ballen wat ruimer op het biljart achter te laten. Het was schrapen, martelen, worstelen en puzzelen en na pas 37 beurten trok Michael toch nog de overwinning naar zich toe. Niet mooi, wel resultaat.

André en Robert Post speelden de laatste partij en André begon sterk. Helaas voor hem en de statistieken kreeg hij te maken met het beruchte inkakkertje maar desondanks won hij de partij. De stijgende lijn is echter wel zichtbaar.

Kortom; woensdagavond, niet mijn favoriet maar wel de volle map voor Nova 4. 36-21 in het voordeel voor ons.

Op deze dinsdag stond er een uitwedstrijd op het programma voor Anne, Tom en Jeroen in Almelo.

Jeroen trapte af tegen Jolanda van den Boogaard. Hij trok fel van leer en stond na 12 beurten op 20 caramboles. Jolanda kon niet aanklampen en zakte in het vervolg van de partij nog verder in. Na 31 beurten had Jeroen de partij uitgemaakt. Een goed begin.

Daarna speelde Tom tegen Ada Gerritsen en dat deed hij voortreffelijk. Met een moyenne van 2.368 trok hij de tweede partij naar zich toe. Netjes gespeeld.

Tot slot mocht Anne aan de bak tegen Fred Olde Kalter. Anne heeft tot nu toe een wisselvallig seizoen en kon helaas geen vuist maken. Na 8 streepjes op rij van onze sympathieke vriend was duidelijk dat de partij de verkeerde kant op ging. 5 wedstrijdpunten voor Nova 5 en Anne heeft stof tot nadenken meegekregen.

Desondanks een stabiele overwinning met 29-18. Helemaal niets in Almelo.

Vrijdag 6 oktober speelde Nova 3 tegen DVO Hengelo 3. Anne Edelenbos maakt deze avond zijn debuut in dit team. Hij nam het op tegen Johan Olthuis. Anne speelde tot 40 caramboles met een moyenne van boven de 3 en wist de partij te winnen met een met een moyenne van 2.619. De eerste 12 punten zijn binnen.

Jan Oonk mocht het opnemen tegen Hans ter Steege die de wedstrijd regeerde. Na een grote achterstand wist Jan toch nog weer een beetje bij te komen maar dit was niet voldoende. Jan behaalde 7 wedstrijdpunten.

Eppe mocht het opnemen tegen een altijd vrolijke Natscha ter Laak. Na een beurt of 8 neemt Natascha het heft in handen en regeert de rest van de wedstrijd. Eppe haalt toch nog 8 wedstrijdpunten waardoor de eindstand 27-30 is geworden.

Dinsdag 3 oktober is de derby gespeeld van de gemeente Losser, te weten: Pomerans 3 tegen Nova 2 in de C1 klasse.

Jeroen speelde de eerste partij tegen Tonnie Sauer. Jeroen maakte de 170 caramboles in 5 beurten met een geweldige serie van 134. Klasse Jeroen! Zijn moyenne was 34 en de eerste 12 punten waren binnen.

Na een kleine pauze gingen we om 20.30 uur verder op 2 tafels tegelijk. Jacob kader 57/2  220 caramboles tegen Bertil Knopers kader 38/2  250 caramboles. De wedstrijd werd gewonnen door Bertil in 16 beurten. Jacob had er 211 meegekregen en dat was goed voor 9 punten.

Op de andere tafel moest Rene ter Braak voor Nova 2 170 caramboles tegen Ben Veger 38/2 kader met 150 caramboles. Rene won de wedstrijd in 14 beurten. Veger kreeg 57 caramboles mee.

De derby werd dus in het voordeel van Nova 2 beslist met 33 om 20. Er waren van beide teams veel supporters aanwezig.

Nova 1 en Nova 2 staan nu bovenaan.

Met de opstelling: Tom, Janny en Michael, bleek deze dinsdagavond op papier al veel mogelijk. De haartjes waren strak gekamd, de ballen glommen en het laken was smetteloos groen. Voordat er een ook maar een bal gestoten werd, stonden we al met 1-0 voor.

Je kon dan ook een speld horen vallen toen Tom de afstoot ruimschoots miste. Tegenstander Ramon besloot van de verwarring gebruik te maken en scoorde 2 caramboles. Tom, zich bewust van de valse start, kwam al snel weer volledig tot zichzelf en begon in zijn spel te komen. Na 9 beurten had onze voorzitter 21 caramboles en de tegenstander slechts 5. Dat bleek de genadeslag te zijn voor Ramon. Na 26 beurten zat de partij erop. Tom pakte 12 wedstrijdpunten en aan Twentehallen werden 6 punten gegund.

Aansluitend greep Janny haar keu om tegen Gerhard te strijden. Gerhard zat goed in de partij en Janny kon moeizaam volgen. Na 14 beurten verslapte Gerhard en Janny zette de achtervolging in, maar het verschil bleek toen al te groot. In 25 beurten was de partij ten einde. 8 wedstrijdpunten voor Nova.

Het slotstuk van de wedstrijd was het treffen tussen Michael en Wilton. Beide heren hadden er zin in zo bleek. Na 16 beurten stond het 33-34 in het nadeel van Michael. Wat er op dat moment gebeurde is niet met woorden te omschrijven. Het leek of de wedstrijdspanning vat kreeg op de keu van beide heren. Het duurde nog 7 beurten voor Michael zijn resterende 4 caramboles maakte. Wilton kreeg er zelfs nog maar 1 mee. 12 punten in de pocket voor Nova 4. Hoera. Beide heren desondanks een mooie partij gespeeld. Mag ook wel gezegd worden, dus bij deze.

32 – 27 en de winst bleef in Overdinkel. 3 overwinningen op rij. Petje af.

Deze inhaalwedstrijd speelden we thuis op een voor ons ongebruikelijke vrijdagavond. Dat hield in dat we laat in de week moesten pieken om de overwinning over de streep te trekken.

1e man/vrouw Janny stond het eerste aan tafel tegen Marcel. Na 9 beurten stond Marcel reeds op 17 caramboles terwijl Janny pas in de 12e beurt voor carambole 10 tekende. Nu kennen we Janny als iemand die niet opgeeft en dat heeft Marcel geweten. 8 beurten later had Janny de partij eraf. 39 in 20 beurten, Marcel ademhappend achterlatend met 20 caramboles. 4 wedstrijdpunten voor 't Wilbert en de volle mep voor Nova 4.

Vervolgens mocht Michael het strijdperk in tegen Martin. Martin maakte goed gebruik van de hele tafel en je kon de ballen aan de Hoofdstraat horen klotsen. Punt na punt. De vonken sloegen eraf.
Na 12 beurten stond Martin reeds op 31 caramboles en Michael kwam niet verder dan hoofdschuddend zuchten. Slappe hap. 4 tegenvallende wedstrijdpunten bijgeschreven voor Nova 4.

Tot slot stond onze André tegenover Melis. Melis had zijn avond niet maar daar had André niets mee te maken. Van meet af aan was duidelijk dat hij een maatje te groot was voor zijn tegenstander en hoewel André zelf nog niet geheel tevreden was... 12 wedstrijdpunten voor ons.

28 – 21. Tweede zege op rij. Dit is een goed stel hoor.

Op voorhand al een prachtig affiche, een beladen derby die plaatsvond in een afgeladen Café Heijdemann. De avond was zwanger van nervositeit en na het uitwisselen van enkele beleefdheden en begroetingen beet Ronald het spits af tegen Olaf.

Meteen werd duidelijk dat Ronald niet gekomen was om zijn partij spannend te houden. Uitgekiende ballen werden afgewisseld met bewonderenswaardige verzamelstoten. 12 punten voor Nova 4. Goed begin.

Na een kort oponthoud waarbij tijd voor bezinning en een sigaret werd ingeruimd, ging Janny van start in haar partij tegen Henk. Henk trapte het gas meteen diep in en Janny kon slechts volgen en de druk erop houden. Totdat Henk enigzins verslapte en dat moet je tegen Janny nooit doen. Trekballetje hier, doorstootballetje daar, keertje dubbelrond en de partij werd uiteindelijk in het voordeel van Janny beslist. Keurig afgemaakt Janny! Alweer 12 punten voor Nova 4. Hangt er een 100% score in de lucht?

De avond werd afgesloten met de kraker tussen Diana en Michael. Helaas voor uw sympathieke clubgenoot, had Diana de handrem er niet op staan. Zij speelde haar beste partij van alle jaren die uw razende reporter in het archief van Biljartpoint kon terugvinden. Michael kon moeizaam volgen en dat zijn aanvangstoten over het gehele biljart gemaakt moesten worden, hielp ook niet echt. Dit is echter geen excuus, Michael! 7 luizige wedstrijdpunten. Wat een knooierd.

Om niet te lang in negativiteit te blijven hangen: de eerste overwinning van het team dit seizoen is een feit. Andere teams in C3 Poule B fluisteren reeds respectvol over Nova 4. En terecht.

28 – 31.

Hier had uw wedstrijdverslag kunnen staan. Helaas.

Maar die van ons staat er wel. Nova 4, de biljartparel van de grensstreek.

Na een kansloze afstraffing tijdens de start van het biljartseizoen bij Minkmaat (36-20) speelden we de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Tot Ons Plezier. De gasten uit Albergen werden bij binnenkomst getrakteerd op een lekkernij omdat Michael jarig was. Gastvrijheid hoeft niet duur te zijn.

Als blijk van waardering werd in de eerste partij korte metten gemaakt met Janny, die 7 wedstrijdpunten aan dit treffen overhield. Janny's tegenstander gaf weinig kado, wil ik daar wel als verzachtende omstandigheid aan toevoegen. Kniepköttels.

De tweede partij mocht Michael in de ring. Een degelijke start met een stabiel midden- en staartstuk brachten de winst voor hem geen ogenblik in gevaar. 12 punten en prima gespeeld! Al zeg ik het zelf.

Tot slot mocht André aan de bak. Een nieuw team en het stof van de keu geblazen na een fikse zomerstop voor dit sympathieke Nova-lid. Helaas had zijn tegenstander daar geen boodschap aan en gaf André met 6 wedstrijdpunten het nakijken.

25 – 30 in het voordeel van onze gasten. Er zit nog veel potentie in dit team.

Beste biljartvrienden,

Inmiddels rollen de ballen weer in competitieverband. Op deze plek wil ik alle leden dan ook een sportief goed seizoen toewensen.

De oplettende bezoeker zal zien dat er wederom wat kleine wijzigingen zijn aangebracht. Zo is het fotoalbum uitgebreid met foto's van het onderlinge toernooi van 2010. Mooi op tijd, zal ik maar zeggen. De biljartballen waren nog van hout en de gordijnen kenden damals een prachtig bloemetjesmotief. Natuurlijk zijn ook de foto's van het onderlinge toernooi van 2017 toegevoegd. In de finaleronde, die gespeeld werd op 23-24-25 juni van dit jaar werd op het scherpst van de snede gestreden om de wisselbokaal en het recht om een jaar lang te mogen pochen en bloazen.  De winnaar van 2017 is Janny Veltman!

Janny stond vanaf vrijdagavond op kop en gaf deze plek niet meer af. Na de voorlaatste wedstrijd op zondag bleek zij al niet meer te achterhalen en speelde ze de finalepartij tegen debutant en fonkelnieuw lid Henk Schut om des keizers baard. Oons Janny won ook die partij glansrijk.

Uitslag van het clubkampioenschap 2017:

1. Janny Veltman
2. Michael de Jonge
3. Henk Schut
4. Jan Kamping
5. Rene Posthumus
6. Peter Sijbom
7. Jan Oonk
8. Rene Kleine

Na de huldiging waarbij de finalisten flink de hand gedrukt werd en de terechte kampioen gezoend (op een beschaafde manier), bleek de barbecue al goed op temperatuur. Het bleef nog lang gezellig, zoals we dat gewend zijn bij Nova.

 

Het biljartseizoen 2016-2017 is weer voorbij. Op het moment van schrijven vindt de jaarlijkse triathlon plaats voor alle belangstellende leden van onze vereniging. Deze is nog in volle gang en zal in het voorlaatste weekend van juni tot een climax komen.

Op deze website vindt een kleine verbouwing plaats, waarmee we met ingang van het nieuwe seizoen een actievere rol gaan innemen als het gaat om nieuws, wedstrijdkalender en verdere informatie ten aanzien van de vereniging en de diverse teams.

Blijf deze website daarom in de gaten houden de komende periode om te zien wat we in petto hebben. Voor nu kun je alvast een kijkje nemen bij de fotoalbums waar veel van onze leden geconcentreerd hun keu gebruiken om een succesvolle carambole te maken. Een bal kan raar rollen, tenslotte.

 {jcomments on}