Biljart vereniging Nova'88 werd opgericht op 28 januari 1988. Vele biljartverenigingen in Losser en Overdinkel waren hen reeds voor gegaan. Het was toenmalig uitbater van cafe Geerdink, Gerard Geerdink, die de stuwende kracht was achter Nova'88. Er werd in het cafe natuurlijk al wel langer gebiljart. Aan 't skap werd er geregeld door diverse klanten verteld dat ze het spelletje voor 't plezier weleens in echte wedstrijden wilden omzetten. Hierop bracht Gerard de mensen samen en werd Nova'88 opgericht. Bestuursleden Hans Geerdink en Henk Poorthuis stonden vanaf dag een mee aan het roer. Hans, Henk en de andere leden waren als een grote familie. Naast het sportieve element van het biljarten, was de gezelligheid een belangrijke bindende factor. De eerste jaren telde de verenining ongeveer 15 spelers, verdeeld over 3 teams. De verenigingsuitrusting was de eerst jaren sober, maar voldoende. De spelers roeiden met de riemen die ze hadden. Zo was er nog geen mooi elektronische scorebord en beschikte Cafe Geerdink over 1 biljarttafel.

De vereniging groeide stelselmatig en ook de resultaten werden beter en beter. Zo werd met name Gerard Geerdink in het seizoen '96/'97 Districtskampioen Libre Klein 3e Klasse.

De vereniging organiseerde naast deze sportieve successen ook meerdere toernooien en in samenwerking met cafe Geerdink werd zelfs de Gewestelijke Finale van de Hoofdklasse Libre van Noord Oost Nederland naar Overdinkel gehaald.

Nu, meer dan 30 jaar na het onstaan, telt biljartvereniging Nova'88 meer dan 30 leden, die uit komen in 8 verschillende teams. De biljartvereniging kan in Cafe Geerdink beschikken over 3 uitstekende biljarttafels, inclusief 3 electronische scoreborden.

Gezelligheid en sportiviteit staan hier hoog in het vaandel. Kom gerust eens langs voor meer informatie, voor een lekker drankje of als u interesse heeft om te komen biljarten. Naast Nova'88 speelt ook OBK'70 de thuiswedstrijden bij Cafe Geerdink.

Tot ziens!